Колеги извинявам се за въпроса, но багажникът ми много неприятно скърца при неравности по пътя. Много е дразнещо !! Ако е възможно да ми кажете как да оправя проблема? Благодаря предварително. Fiat Bravo 1.6V
Ако е третата врата като я отвориш в долния край на капака от двете страни има черни гумени тампончета. Те са захваната на много едра резба към капака. Тяхната функция е да държат капака на оптимално разстояние от купето. Хем да не е хлабав, хем да може и да се затваря, те са един вид буфери. Ако капака скърца то може да пробваш малко да развиеш тези гумени тампони. Пробвай първо с половин оборот ако не стане с още половин и така докато налучкаш. Ако прекалено развиеш ще стане трудно затварянето на багажника. Не е сложна операцията ше се справиш
Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97
А на какво ти прилича скърцането метал в метал или...? Огледай дали някъде не са се протрили повърхностите. Другото което е - махни задната кора и виж дали го има пак. Ако е сменяна кората е вариант, защото аз имам две от браво и на едната задния край е по - дълъг и при затварянето кората на капак я повдига и пречи да прилегне плътно и скърца.
Преди като имах такъв проблем колко бой са изяли. Имам чувството че тези пластмасите в багажника не са правени да паснат една с друга ами са сложени ей така да закърпят положението.След като сложих вата от онази която е в дрехите, навсякъде по колата, където има кори. Шума и скърцането изчезнаха, но е голяма играчка да разглобиш всяка една кора и да лепиш вата вътре.
Коментар