Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Bravo 1.6V багажник

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Fiat Bravo 1.6V багажник

Колеги извинявам се за въпроса, но багажникът ми много неприятно скърца при неравности по пътя. Много е дразнещо !! Ако е възможно да ми кажете как да оправя проблема? Благодаря предварително. Fiat Bravo 1.6V

Имаш в предвид 3-та врата на багажника или имаш багажник на тавана на автомобила?
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Ако е третата врата като я отвориш в долния край на капака от двете страни има черни гумени тампончета. Те са захваната на много едра резба към капака. Тяхната функция е да държат капака на оптимално разстояние от купето. Хем да не е хлабав, хем да може и да се затваря, те са един вид буфери. Ако капака скърца то може да пробваш малко да развиеш тези гумени тампони. Пробвай първо с половин оборот ако не стане с още половин и така докато налучкаш. Ако прекалено развиеш ще стане трудно затварянето на багажника. Не е сложна операцията ше се справиш
      Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
      Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

Пробвах го това с гумичките, развих ги почти докрай и пак е същото и затварянето пак си е нормално.

Коментар

А на какво ти прилича скърцането метал в метал или...? Огледай дали някъде не са се протрили повърхностите. Другото което е - махни задната кора и виж дали го има пак. Ако е сменяна кората е вариант, защото аз имам две от браво и на едната задния край е по - дълъг и при затварянето кората на капак я повдига и пречи да прилегне плътно и скърца.
          Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

Прилича ми все едно има някаде луфт и не се затваря добре и скърца много дразнещо и неприятно.

Коментар

А провери ли щипките на кората дали не са поизлезли малко, примерно с по един, два зъба?
              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Проверих да, ако сменя тези гумички дали няма да стане

Коментар

Не е от гумичките от кората е. Шибни и два три тупаника да приберат щипките или я разглоби и подложи отдолу нещо.

Коментар

Преди като имах такъв проблем колко бой са изяли. Имам чувството че тези пластмасите в багажника не са правени да паснат една с друга ами са сложени ей така да закърпят положението.След като сложих вата от онази която е в дрехите, навсякъде по колата, където има кори. Шума и скърцането изчезнаха, но е голяма играчка да разглобиш всяка една кора и да лепиш вата вътре.
                    Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

Ще я набия после :D , но не съм привърженок на този стил, трябва да има по културен вариант

Коментар

Има, пробвай да и се помолиш

Коментар

Apoly написа:
                          Ще я набия после :D , но не съм привърженок на този стил, трябва да има по културен вариант
                          Има. Отиваш и си купуваш нова от шоурума на фиат
                          Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
                          Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

Хващаш някой да седне отзад, и докато ти караш по дупките, той да пипа по корите.
                            00' Bravo 105 JTD

Коментар

nikolce написа:
                              Хващаш някой да седне отзад, и докато ти караш по дупките, той да пипа по корите.
                              Така ще е най добре май Благодаря

Коментар

Working...
                              X