Привет колеги, имам Фиат Купе 1,8 и дези дни ме е налегнала мисълта да си платя данъка... Обаче колата е купувана преди повече от 5 години от автокъща и тогава ходих да я регистрирам в данъчното, но след 3 дни редене на километрични опашки и 3 пъти връщане заради липсващи документи им теглих майната. И така до ден днешен не съм я регистрирал и не съм плащал данък за нея. Та мисълта ми е има ли накой по компетентен тук да ми обясни ако реша да я регистрирам какво и колко трябва да платя? Колата е 97г. Най - вероятно ще трябва да плащам данъка за изминали години и лихви, дали има вариянт ако е много пари (предполагам над 1200лв) да върна номерата и да я стра от движение, и по този начин да избегна плащанията? И дали има вариянт да речеме връщам номерата и я спирам за една година от движение. След година я регистрирам наново в КАТ и в общината.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Данък МПС
Collapse
X
-
От една вчерашна тема за данък на МПС:Румен_Хинчев написа:Смъртта и данъците са вечни .Fiat Bravo 1.9 TD100
-
ilian4o88 написа:htp_vesko написа:Ами ако я бракувам дали ще трябва бележка за платен данък? Ако трябва ще я бракувам и на части.Alfa Romeo 147 1.9 16v JTD 190hp
Fiat Stilo 1.6 16v 103hp
Коментар
-
htp_vesko написа:ilian4o88 написа:htp_vesko написа:Ами ако я бракувам дали ще трябва бележка за платен данък? Ако трябва ще я бракувам и на части.Fiat Bravo GT 1.8 16V 113hp с малко тЮнинг (снегорин)
KONI SPORT SUSPENSHION+EIBACH SPORT SPRINGS
Изработка на всякакви изделия от стъклопласт за леки и товарни автомобили-брони,прагове,калници,капаци,маски,надстройки и други!
Коментар
-
htp_vesko написа:ilian4o88 написа:htp_vesko написа:Ами ако я бракувам дали ще трябва бележка за платен данък? Ако трябва ще я бракувам и на части."Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в дадена стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"
Коментар
-
Може и да я регистрираш, но ще те глобят, че не си го направил навреме. За неплатените данъци има давностен срок и абсолютния мисля, че е точно 5 години. Така, че като те накарат да платиш данъците им казваш да си гледат работата. Последното става със съответната молба и позоваване на члена от закона. Ако стане голямото заяждане, може да ти опростят най-старото плащане, а останалите под 5 години да ти ги търсят. Ако пък колата си заслужава, можеш да нагазиш в лука и да почнеш да плащаш. Имаше една приказка, че смъртта и данъците са неизбежниFiat Tipo 1.6 i.e. 1992 г.
Suzuki GSX 1100 E 1985 г.
Коментар
-
ivchotr написа:Може и да я регистрираш, но ще те глобят, че не си го направил навреме. За неплатените данъци има давностен срок и абсолютния мисля, че е точно 5 години. Така, че като те накарат да платиш данъците им казваш да си гледат работата. Последното става със съответната молба и позоваване на члена от закона. Ако стане голямото заяждане, може да ти опростят най-старото плащане, а останалите под 5 години да ти ги търсят. Ако пък колата си заслужава, можеш да нагазиш в лука и да почнеш да плащаш. Имаше една приказка, че смъртта и данъците са неизбежниAlfa Romeo 147 1.9 16v JTD 190hp
Fiat Stilo 1.6 16v 103hp
Коментар
-
Еми виж сега, направи справка дали дължиш нещо, и след това прецени какво ще правиш с колата. Щом си я пазил и няма почти никакви забележки, плати го и готово. Ако я продадеш на части пак ще се изръсиш с тия пари, защото ще ти се наложи да си купиш друга (не знам дали го имаш втора кола или не). Така че ти си реши.Fiat Bravo 1.9 TD100
Коментар
-
sa6obravoto написа:Еми виж сега, направи справка дали дължиш нещо, и след това прецени какво ще правиш с колата. Щом си я пазил и няма почти никакви забележки, плати го и готово. Ако я продадеш на части пак ще се изръсиш с тия пари, защото ще ти се наложи да си купиш друга (не знам дали го имаш втора кола или не). Така че ти си реши.Alfa Romeo 147 1.9 16v JTD 190hp
Fiat Stilo 1.6 16v 103hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар