Здравейте, тъй като ме сполетя двигателна беда с новата ни Либра, питах в Ланча форума ама да питам и тук...Някой да знае дали има идентичен двигател с този на Lancia Lybra 1.8 бензин слаган на друг модел или марка италианки? За щастие главата е оцеляла, така че ако има и само идентичен блок пак ще ми е от много полза като информация да знам какво да търся за да я вдигна на колелета Грешен раздел -> ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Идентичен двигател за Lancia Lybra 1.8 бензин
Collapse
X
-
Етикети: –
-
bubachko
Реших да и се порадвам на новия прав участък Шумен-Белокопитово... По записите от DVR-a - 4 мин на 160 и буквално 3 сек на 180 и изведнъж загуби мощност, все едно и свърши горивото. И като намалих на около 80 - олелемалеле и тракалякане, като на концерт с камертони... Масло - ново на под 2500км е, Селения 20К както е по книжката, ремъци и ролки сменени, не харчеше много, не гори масло за да загатне проблем, термостат на 1000км, няма течове на антифризи. Какво и защо и се случи нямам идея Явно такъв ми е бил късмета и е дошла така със скрита бомба. Днеска са я отворили и майстора каза - дран колянов вал, заминали лагери, драни цилиндри... даже не загатна, че срещу някаква сума може да се прави, направо каза - свалям я от подемника, паркирам я отстрани и търси поне блок, главата е оцеляла и може да се ползва.Така де - сега се дири блока или ако излезе - направо целия мотор, пък ще си имам глава за зорзаман за чаркалаци Днеска след няколкочасово ровене намерих 1-2 варианта и утре ще ги прозвъня, дано има късмет
Коментар
-
Tи като я обслужва, дали случайно смени и ремъка и ролките на баланс валовите или мина само с агренажа ? Този въпрос не е свързан с аварията, просто питам от любопитство.Търси си блок без баланс валове, 200лв по-малко при обслужване.Търси си и майстор, дето като сложи такъв блок, знае как да зацепи агренажа после.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
bubachko
сменени са и двата, през носа ми излезе... 2-та ремъка, ролки, водна помпа (нея я сменихме профилактично, а аз съм напарен вече) и труд излезе почити колкото целия ремонт на Ипсилона на мотора, с новата глава барабар...
Коментар
-
Моя изтропа по подобен начин само, че от първа газ, втора газ, трета до някъде и като намалих и вече се беше разхлопал, налягане на маслото почти никакво, но така я карах леко леко близо 10км докато се прибера , надран вал, минах първи ремонт, смени се всичко барабар със съединител и отново на пътя, аз тогава я карах с масло 5W50, харчеше си масло и до колкото и тука коментирахме случката излезе, че ми е било виновно маслото .... незнам, но пък блока съм чувал, че точно на тоя мотор е много здрав, да не те е хлъзнал майсторчето за блока, ти видя ли го ??, незнам каква е причината с тоя мотор, да не би освен маслото да не държат и лагерите много много, иначе за причина и аз не мога да загатна, всеки казва, че и било дошло времето, сега след ремонта ще видя кога ще и дойде времетоpunto HGT
Коментар
-
bubachko
След около ден ще е ясна окончателната диагноза... След двудневно ровене и камара изговорени телефонни разговори се стигна до извода, че по-добре да се разглоби до болт и да се похарчат пари за правене, отколкото да търся мотор и после пак да ревна... Да видим, днеска са я почнали да я разпарчетосват...
Коментар
-
bubachko написа:След около ден ще е ясна окончателната диагноза... След двудневно ровене и камара изговорени телефонни разговори се стигна до извода, че по-добре да се разглоби до болт и да се похарчат пари за правене, отколкото да търся мотор и после пак да ревна... Да видим, днеска са я почнали да я разпарчетосват...Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
bubachko написа:След около ден ще е ясна окончателната диагноза... След двудневно ровене и камара изговорени телефонни разговори се стигна до извода, че по-добре да се разглоби до болт и да се похарчат пари за правене, отколкото да търся мотор и после пак да ревна... Да видим, днеска са я почнали да я разпарчетосват...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар