Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

обучение на ключ и аларма за Стило

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

обучение на ключ и аларма за Стило

Здравейте колеги, и Весела коледа . Четох доста ,но не открих нещо подобно на моя проблем. Значи тръгнах да си слагам каско и разбрах ,че трябвало аларма да имаш ( не се смейте живеех до скоро в чужбина и там не ми искат аларма за застраховка), та реших да слагам. Питам вещите по въпроса ,щото аз и хал хабер си нямам какво да сложа, на разумна цена. Също така имам два ключа сини с копчета за отваряне и затваряне ,но не работят нещо. Светка си диодче червено кат натиснеш но резултат никакъв. Казаха ми ,че трябвало да ги обучат, но пък нямам и кодове (откраднаха ми документите с всички сервизни книги и кодове) Та дали да търся да обучават ключетата и да сложа аларма дето се вгражда в тях или с отделно дистанционно и дали пък си има някаква фабрична ,а аз да не знам щото има една лампичка на вратата дето си мига кат заключа, но нито ми е пищяло някога ,нито се е блокирало нещо. Колата е Фиат Стило 1,9 жтд мултиваген 2004 год.Ако сте ми разбрали въпросите ,че май доста изписах , моля за бързи отговори, че днес и утре са работни дни ,пък не ми се оставя така колата незащитена. БЛАГОДАРЯ ВИ

Re: обучение на ключ и аларма за Стило

mury76ly написа:
    Здравейте колеги, и Весела коледа... Значи тръгнах да си слагам каско и разбрах ,че трябвало аларма да имаш... та реших да слагам... Също така имам два ключа сини с копчета за отваряне и затваряне ,но не работят нещо. Светка си диодче червено кат натиснеш но резултат никакъв... щото има една лампичка на вратата дето си мига кат заключа, но нито ми е пищяло някога ,нито се е блокирало нещо.
    Честита Коледа!Верно много въпроси задаваш. И в странен ред. За да направиш пълно каско НЕ е необходимо да имаш аларма. Ключовете са ни такива, че има в тях чип и като защита са достатъчни за застрахователите. Е, ако имаш аларма е плюс, но пак казвам НЕ е задължително. Така че, смени застрахователя.И аз съм с два сини ключа, но на тях нямам бутони. Отключвам със завъртане на ключа. И, да, имам и аз въпросната червена лампичка на вратата и примигва. Та, нормално си е.А ти щом отключваш и палиш колата не виждам какво има да обучаваш. Смени батериите на ключовете и може дистанционното да се оправи.Та, елементарно и практично.Весело посрещане на Новата година и ... бегай да правиш каско на тази кола, че не знае, знае ли се.
    Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
    Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
    Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX

Коментар

А дали нямаш все пак аларма ?
      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Да. Признавам си. Имам монтирана аларма. Не е фабрична, но има И НЕ работи. Откачени са й жиците. Така купих колата.Но ще потретя. Като отидох в централата на застрахователя, попитаха ме и показах двата сини ключа. Само. За аларма не са питали. Няма да казвам публично компанията, за да не ме накажат. На "лични" може би. Но виждам, че колегата не е влизал във форума, за да си проследи темата. Сигурно вече е монтирал аларма и си е направил застраховка. :D

Коментар

lhristov написа:
          Да. Признавам си. Имам монтирана аларма. Не е фабрична, но има И НЕ работи. Откачени са й жиците. Така купих колата.Но ще потретя. Като отидох в централата на застрахователя, попитаха ме и показах двата сини ключа. Само. За аларма не са питали. Няма да казвам публично компанията, за да не ме накажат. На "лични" може би. Но виждам, че колегата не е влизал във форума, за да си проследи темата. Сигурно вече е монтирал аларма и си е направил застраховка. :D
          Ами да,бях навън ,но не съм още направил нищо. Ходих до един адрес зад Дарик радио (видях от форума ) ,но беше затворено. Значи компанията и аз няма да казвам ,но не съм стигал до оглед. Мацката дето ми пише документа ми каза ,че ще искат. Може само с ключа да стане ,както казва колегата. И че съм тъп -така си е ,ама батериите ги сменях два пъти и пак нищо. От АИ ми казаха ,че можело да се обучат. И, да ,отключвам и паля ,но след като има централно що пък да не го отварям с бутончето

Коментар

лъчо говори самата истина на автомобили със вграден Имобилайзер след 2000 година вече не се изисква монтирането на аларма колкото до колегата ДА ти би трябвало да ИМАШ оригинално аларама щом си със копчета на ключадруг е въпроса че наи вероятно са загубили връзка със колата и трябва да се обучат наново пиши на Ключаря може да ти помогне
            Шофирай разумно, на пътя не си сам.
            Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
            Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
            Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

todorshalev написа:
              лъчо говори самата истина на автомобили със вграден Имобилайзер след 2000 година вече не се изисква монтирането на аларма колкото до колегата ДА ти би трябвало да ИМАШ оригинално аларама щом си със копчета на ключадруг е въпроса че наи вероятно са загубили връзка със колата и трябва да се обучат наново пиши на Ключаря може да ти помогне
              И аз съм с оригинални 2 ключа с бутони на тях но нямам фабрично аларма ,за каско не се иска аларма,поне за тази кола!!!
              Kара фиат стило 1.2..16v.2002г.Преди Фиат пунто 1.2 8V,2001г,Опел кадет 1.6i(газ)1988г.Лада 1500 чиста!1977г.

Коментар

todorshalev написа:
                Напълно съм съгласен с казаното от всички, но от къде реши ,че има имобилайзер . Или поне както казах съм толко неадекватен ,че да не разбера. Отключвам колата , пъхам ключа в дупката и паля. Нищо не правя ,че да деактивирам имобилайзер ако има. И ,да ,разбирам ,че вече не всички компании искат аларма за каско. Тази към която ме насочиха и направих и гражданската там , искат. Казаха ми ,че за пълно каско и за цената за която се застрахова а именно 4500лв се изисква аларма иначе не признават кражба. (пак повтарям ,че инфото ми е от брокерката в една будка.) И все пак ми стана ясно ,че може и без аларма и че ключетата ми требва да минат на училище. Благодаря на отзовалите се и весело посрещане на празниците.

Коментар

Карал си Лагуна преди това нали? - само предполагам .Имобилайзера ти се активира от транспондера/чипа/ в ключа. Даваш на контакт и антената му лови сигнала, разпознава го и казва на компа че си от нашите и пали. Сещам се още един варинат да ти е прекъсната пищялката и за това да си мислиш че нямаш аларма, но мога да се обзаложа че има. при мен вариантите са два заключвам с дистанционното и и си пускам алармата или заключвам с ключа и едновременно с това се активира и алармата.
                  Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                  (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                  Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
                    Карал си Лагуна преди това нали? - само предполагам .Имобилайзера ти се активира от транспондера/чипа/ в ключа. Даваш на контакт и антената му лови сигнала, разпознава го и казва на компа че си от нашите и пали. Сещам се още един варинат да ти е прекъсната пищялката и за това да си мислиш че нямаш аларма, но мога да се обзаложа че има. при мен вариантите са два заключвам с дистанционното и и си пускам алармата или заключвам с ключа и едновременно с това се активира и алармата.
                    А сега вече Те разбрах. И къде да търся или как да позная дали има аларма и е прекъсната. Гледал съм по двигателя и не съм видял нещо подобно на сирена или модул за аларма ,но знае ли човек. Дайте някой сервиз в София да погледнат и да решат мъките ми. П.С. Имах Волво преди , но жена ми се тътри с Меган ,така че ,хвана ме

Коментар

Здравей колега,това,че имаш бутони на ключа не гарантира на 100% че имаш аларма.Имаш ли два бутона на тавана до тези за плафоните на осветлението?За каското казваш,че имаш аларма и е заводска и се управлява с централното от бутоните на ключа - никой няма да ти ги натиска А за бутоните трябва да се обучат наново двата ключа.Това става лесно и бързо само да имаш код-карта за ключовете, ако я нямаш трябва да я търсиш от Фиат-дилъра, но мисля че е около 150лв издаването и около 20 дни чакането.Успех и весели празници
                      Fiat Stilo 1.2 - 16v
                      80hp - 6 Speed '02

Коментар

кола

Много рято има аларма виж централно може да има Трябва да се погледне може да е сложена паралелно на централното
                        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: кола

kluchar написа:
                          Много рято има аларма виж централно може да има Трябва да се погледне може да е сложена паралелно на централното
                          Ето го и Ключаря. Коце, ако позволиш да преведа. Защото... ако те накарам да прочетеш какво си написал, със сигурност ще използваш три пъти повече думи.И, колеги, той така не говори. Така явно пише. И си е наше момче, българче. И има средно образование. И е добър човек. Та: "Много рядко Е ДА има аларма. Виж централно може ПО да има. Трябва да се погледне, може да е сложена (алармата) паралелно на централното." Така аз го разбирам.И съвета от цялата работа Е:Колега mury76ly, пални това Стило утре, 29.12.2013 г. и ела в 12 часа тука. http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...Сигурен съм, ще има кой да погледне. Виж да помогне, това не гарантирам. :D Надявам се и въпросният Коце да е там.Аз ще пиша в темата, за да видим колко ще се преброим. Но в последно време практиката е, въобще да не пишем, пък се събираме кажи речи 20 души. А, и друго се сещам по темата - хич не слушай мацката, дето ти пише документите. Говори директно с централата на застрахователя. Така е тук. Нещата са временни!А пък, с когото не се видим - Весело посрещане на НГ.

Коментар

lhristov написа:
                            kluchar написа:
                            Ето го и Ключаря. Коце, ако позволиш да преведа. Защото... ако те накарам да прочетеш какво си написал, със сигурност ще използваш три пъти повече думи.И, колеги, той така не говори. Така явно пише. И си е наше момче, българче. И има средно образование. И е добър човек. Та: "Много рядко Е ДА има аларма. Виж централно може ПО да има. Трябва да се погледне, може да е сложена (алармата) паралелно на централното." Така аз го разбирам.И съвета от цялата работа Е:Колега mury76ly, пални това Стило утре, 29.12.2013 г. и ела в 12 часа тука. http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...Сигурен съм, ще има кой да погледне. Виж да помогне, това не гарантирам. :D Надявам се и въпросният Коце да е там.Аз ще пиша в темата, за да видим колко ще се преброим. Но в последно време практиката е, въобще да не пишем, пък се събираме кажи речи 20 души. А, и друго се сещам по темата - хич не слушай мацката, дето ти пише документите. Говори директно с централата на застрахователя. Така е тук. Нещата са временни!А пък, с когото не се видим - Весело посрещане на НГ.
                            Абе аз отдавна се каня да дойда на някоя от срещите, но ! Утре ще дойда ,дано ми стане навик.

Коментар

mury76ly написа:
                              Абе аз отдавна се каня да дойда на някоя от срещите, но ! Утре ще дойда ,дано ми стане навик.
                              тамън ще огледаме на място
                              Шофирай разумно, на пътя не си сам.
                              Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
                              Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
                              Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

Working...
                              X