Значи сложих си централно преди това с модул ( без аларма ) самия модул има 2 кабела за REMOTE като ги дадеш за момент на късо , заключва , при повторно късо отключва . До тук добре. Взех си въпросната аларма G6 PAOLO реплика на не знам си коя ама доста ги има ... Въпросната аларма има 2 релета за контрол на централното и дават няколко начина на свързване. Въпроса ми е към хора които са се занимавали . Релета постоянно ли минават в NC или NO или дават контакт за момент и се връща в NO (един вид само импулс за момент). Притесняваме факта че въпросните 2 кабела на модула на централното за контрол остават свързани или поне така си мисля и ми дават консумация ( не съм мерил предполагам ). Искам да избегна излишна консумация. Прилагам схеми на свързване. Въпроса е как да я свържа ако релетата не подават само импулс за да не ми точи акумулатора.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Автоаларма PAOLO G6 малко въпроси
Collapse
X
-
Защо не провериш с един мултицет, и ще знаеш как точно действат ? Би било адски тъпо, да има постоянно включено реле, но все пак провери. По принцип подават само импулс. Едното заключва, другото отключва. Включи ги паралелно на изходите на модула, иначе ще береш ядове, ако включиш алармата, а централното откаже да заключи заради не добре затворена врата. На практика, модула и алармата няма да си пречат, но ще има синхрон между алармата и централното. в противен случай може да стигнеш до момента влючена аларама/отключена кола и изключена аларма/заключена кола :D Тези два кабела на модула на централното за дистанционно, се използват само когато не използваш аларма.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
-
Dido_Lyubenov написа:Защо не провериш с един мултицет, и ще знаеш как точно действат ? Би било адски тъпо, да има постоянно включено реле, но все пак провери. По принцип подават само импулс. Едното заключва, другото отключва. Включи ги паралелно на изходите на модула, иначе ще береш ядове, ако включиш алармата, а централното откаже да заключи заради не добре затворена врата. На практика, модула и алармата няма да си пречат, но ще има синхрон между алармата и централното. в противен случай може да стигнеш до момента влючена аларама/отключена кола и изключена аларма/заключена кола :D Тези два кабела на модула на централното за дистанционно, се използват само когато не използваш аларма.>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
Fiat_Punto11 написа:Dido_Lyubenov написа:Защо не провериш с един мултицет, и ще знаеш как точно действат ? Би било адски тъпо, да има постоянно включено реле, но все пак провери. По принцип подават само импулс. Едното заключва, другото отключва. Включи ги паралелно на изходите на модула, иначе ще береш ядове, ако включиш алармата, а централното откаже да заключи заради не добре затворена врата. На практика, модула и алармата няма да си пречат, но ще има синхрон между алармата и централното. в противен случай може да стигнеш до момента влючена аларама/отключена кола и изключена аларма/заключена кола :D Тези два кабела на модула на централното за дистанционно, се използват само когато не използваш аларма.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=63570 <- същите чаркалъци само дистанционните са различни исках като неговите и уж само смениха мострата но като я отворих бяха от другите ама се ми е тая. Явно централното е с 5 кабела що съм запомнил че е с 4 не знам. М да чатнах за какво иде реч става дума за подаване на сигнал към синия и зеления кабел , обаче не ми се иска да изолирам модула , пък с диоди няма да стане май ? А иначе пък може да на прави късо ... Така ,че остава варианта с Remote пак просто си преместя кабелите на NO и COM на едното реле и съм готов и няма да ми харчи ток Предимно си заключвам колата от близко така че не ми е проблем. А да питам и друго на пунто Мк1 заводско има ли палчета на задните врати за тея с 5 говоря ?>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
Те чаркалаците са същите на външен вид, но в тази весия от схемата, двете предни машинки при заключване и отключване управляват и задните, докато задните може да си ги отключваш и заключваш по отделно, без да управляват останалите. В другия вариант, която и врата да заключиш или отключиш, тя подава сигнал към всички останали и те също се отключват или заключват с нея. И като гледам, от тия двата кабела за дистанционно, единия трябва да е за заклюючване, другия за отключване. Съответно всеки по отделно се замасява за да избереш какво искаш да се случи. В тоя случай, трябва да използваш и двете релета на алармата, като замасиш нормално отворените им контакти - по първата схема, ама там където си отбелязал +12В трябва да пуснеш маса, на средните изводи двата кабела от централното - на едното реле за отключване, на другото за заключване, а третия контакт на релето, където си отбелязал маса, да остане свободен. Той е нормално затворен (спрямо средния) и в твоя случай няма да се използва.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:Те чаркалаците са същите на външен вид, но в тази весия от схемата, двете предни машинки при заключване и отключване управляват и задните, докато задните може да си ги отключваш и заключваш по отделно, без да управляват останалите. В другия вариант, която и врата да заключиш или отключиш, тя подава сигнал към всички останали и те също се отключват или заключват с нея. И като гледам, от тия двата кабела за дистанционно, единия трябва да е за заклюючване, другия за отключване. Съответно всеки по отделно се замасява за да избереш какво искаш да се случи. В тоя случай, трябва да използваш и двете релета на алармата, като замасиш нормално отворените им контакти - по първата схема, ама там където си отбелязал +12В трябва да пуснеш маса, на средните изводи двата кабела от централното - на едното реле за отключване, на другото за заключване, а третия контакт на релето, където си отбелязал маса, да остане свободен. Той е нормално затворен (спрямо средния) и в твоя случай няма да се използва.>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
Fiat_Punto11 написа:Dido_Lyubenov написа:Те чаркалаците са същите на външен вид, но в тази весия от схемата, двете предни машинки при заключване и отключване управляват и задните, докато задните може да си ги отключваш и заключваш по отделно, без да управляват останалите. В другия вариант, която и врата да заключиш или отключиш, тя подава сигнал към всички останали и те също се отключват или заключват с нея. И като гледам, от тия двата кабела за дистанционно, единия трябва да е за заклюючване, другия за отключване. Съответно всеки по отделно се замасява за да избереш какво искаш да се случи. В тоя случай, трябва да използваш и двете релета на алармата, като замасиш нормално отворените им контакти - по първата схема, ама там където си отбелязал +12В трябва да пуснеш маса, на средните изводи двата кабела от централното - на едното реле за отключване, на другото за заключване, а третия контакт на релето, където си отбелязал маса, да остане свободен. Той е нормално затворен (спрямо средния) и в твоя случай няма да се използва.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар