Колеги, баща ми има проблем с централното заключване. Колата е Fiat Brava 1.6 1999 година. От 1 седмица не може да я отключва и заключва от копчето на ключа, а само от ключа. Мислехме, че е от батериите и ги сменихме с нови, ама пак не става. Може ли някой да каже къде се намира модула за управление на централното заключване и евентуално той ли трябва да се смени и подлежи ли на ремонт ?Грешен раздел -> Преместена.Модераторски екип на Fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Централно заключване Fiat Brava
Collapse
X
-
Re: Централно заключване Fiat Brava
uBaHoBB написа:Колеги, баща ми има проблем с централното заключване. Колата е Fiat Brava 1.6 1999 година. От 1 седмица не може да я отключва и заключва от копчето на ключа, а само от ключа. Мислехме, че е от батериите и ги сменихме с нови, ама пак не става. Може ли някой да каже къде се намира модула за управление на централното заключване и евентуално той ли трябва да се смени и подлежи ли на ремонт ?Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
-
Re: Централно заключване Fiat Brava
sok1 написа:uBaHoBB написа:Колеги, баща ми има проблем с централното заключване. Колата е Fiat Brava 1.6 1999 година. От 1 седмица не може да я отключва и заключва от копчето на ключа, а само от ключа. Мислехме, че е от батериите и ги сменихме с нови, ама пак не става. Може ли някой да каже къде се намира модула за управление на централното заключване и евентуално той ли трябва да се смени и подлежи ли на ремонт ?
Коментар
-
sok1 написа:Говорех за приемника, който се намира в плафона. Въж тук.
Коментар
-
"Умното" ЕКУ е зад жабката, но не мисля, че проблемът е в него, щом ЦЗ сработва при заключване/отключване с ключ. Явно липсва комуникация м/у ключа и приемника в плафона.Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
-
Не ти трябва препрограмиране на EEPROM-а ако не се е самозаключила паметта. Пробвай следното:На плафона има две дупки: в едната има бутон, а в другата светодиод.1. Натисни с клечка за зъби бутона и отпусни.2. Щом светне светодиода натисни копчето на синия ключ. 3. Не съм сигурен какъв беше сигнала за подтвърждение. 4. Ако паметта не е била заключена би трябвало всичко да е ок след това.В противен случай, ако нямаш кода на плафона, следва разпояване и препрограмиране.Няма смисъл да правиш описаното в другата тема. Имам дъмп на паметта. Мога да го пратя.04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
vgeorgiev написа:Не ти трябва препрограмиране на EEPROM-а ако не се е самозаключила паметта. Пробвай следното:На плафона има две дупки: в едната има бутон, а в другата светодиод.1. Натисни с клечка за зъби бутона и отпусни.2. Щом светне светодиода натисни копчето на синия ключ. 3. Не съм сигурен какъв беше сигнала за подтвърждение. 4. Ако паметта не е била заключена би трябвало всичко да е ок след това.В противен случай, ако нямаш кода на плафона, следва разпояване и препрограмиране.Няма смисъл да правиш описаното в другата тема. Имам дъмп на паметта. Мога да го пратя.
Коментар
-
uBaHoBB написа:vgeorgiev написа:Не ти трябва препрограмиране на EEPROM-а ако не се е самозаключила паметта. Пробвай следното:На плафона има две дупки: в едната има бутон, а в другата светодиод.1. Натисни с клечка за зъби бутона и отпусни.2. Щом светне светодиода натисни копчето на синия ключ. 3. Не съм сигурен какъв беше сигнала за подтвърждение. 4. Ако паметта не е била заключена би трябвало всичко да е ок след това.В противен случай, ако нямаш кода на плафона, следва разпояване и препрограмиране.Няма смисъл да правиш описаното в другата тема. Имам дъмп на паметта. Мога да го пратя.04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
vgeorgiev написа:uBaHoBB написа:vgeorgiev написа:Не ти трябва препрограмиране на EEPROM-а ако не се е самозаключила паметта. Пробвай следното:На плафона има две дупки: в едната има бутон, а в другата светодиод.1. Натисни с клечка за зъби бутона и отпусни.2. Щом светне светодиода натисни копчето на синия ключ. 3. Не съм сигурен какъв беше сигнала за подтвърждение. 4. Ако паметта не е била заключена би трябвало всичко да е ок след това.В противен случай, ако нямаш кода на плафона, следва разпояване и препрограмиране.Няма смисъл да правиш описаното в другата тема. Имам дъмп на паметта. Мога да го пратя.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар