Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Аларма за Fiat Bravo 1.6 '98 - Andy или M&J ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Dido_Lyubenov написа:
    baby _babe написа:
    Dido_Lyubenov написа:
    Грешно е да се казва и пише LCD дисплай, защото се получва " течно кристален дисплей дисплей " Звучи като "автомобил кола" :D
    Колега, приела или не градивната ти критика за моята тафтология аз не си поръчах с лсд дисплей - опа панел :D а с лед такъв или казано наче Light-emitting diode че е по-евтино.а дали ще кажеш displаy, monitor или screen те са си все синонимни думички и еднакво ще те разбере ’широката публика’ сред която съм и аз хайде поздрави от мен
    Само дето не разбрах защо се сърдиш, въпреки че не си схванал за какво говоря ? В абриватурата LCD, D е за думата дисплей. Не е правилно да се каже LCD дисплей ! Това е масово допускана грешка, и не целя да те засегна, а да поясня на тези които могат все пак да разберат за какво иде реч ! Днес например, щях да се по.ера от смях, с обявените технически характеристики на цифрова видеокамера един магазин с голямо реноме - 800 000 мегапиксела Тя сигурно е от 31 век От такива писания, много хора се учат на неверни и неправилни технически терминологии, което е жалко. И за LED не ти е ясно какво значи, щом е по-евтино, но ако попиташ, може и да ти бъде разяснено. Има огромна разлика в начин на работа на LCD с LED подсветка и LED панел.
    добре я сега обясни разликата от LCD,LED и Плазмен ТВ и кажи кое е по хубаво аз имам LED TV поне така се води

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
      Само дето не разбрах защо се сърдиш, въпреки че не си схванал за какво говоря
      Не се сърдя и много добре съм схваналА за какво говориш. Не разбрах само ти защо се заяждаш тук все пак е форум за взаимопомощ . Не претендирам да съм специалист по каквото и да било :D А wiki и google всеки може да ги ползва ...Темата беше за друго а аз просто искам да спестя някой лев на колегите ,защото ми е писнало от алчни търговци и майстори които опредлят цената според човека! Поздрави! Аз лично спирам спора до тук че оспамихме темата :P съвсем
      what goes around comes around
      Fiat Stilo 1.9 JTD 115hp -my precious
      Fiat Stilo 1.9 JTD 80hp - in the family
      Fiat Bravo 1.6 16V

Коментар

baby _babe написа:
        Dido_Lyubenov написа:
        Само дето не разбрах защо се сърдиш, въпреки че не си схванал за какво говоря
        Не се сърдя и много добре съм схваналА за какво говориш. Не разбрах само ти защо се заяждаш тук все пак е форум за взаимопомощ . Не претендирам да съм специалист по каквото и да било :D А wiki и google всеки може да ги ползва ...Темата беше за друго а аз просто искам да спестя някой лев на колегите ,защото ми е писнало от алчни търговци и майстори които опредлят цената според човека! Поздрави! Аз лично спирам спора до тук че оспамихме темата :P съвсем
        :D Аз ремонтирам такъв вид техника, и не използвам "wiki и google" има си специализирани сайтове за целта, от които си изтеглям информация и .... неща които явно не те интересуват. Пак казвам - не се заяждам, опитвам се да помогна, за да не изглеждате глупаво в очите на хората които са на ясно с тази техника.
        benzol написа:
        ................добре я сега обясни разликата от LCD,LED и Плазмен ТВ и кажи кое е по хубаво аз имам LED TV поне така се води
        LCD - течнокристален дисплей, в който всеки пиксел ( точка от екрана ) променя прозрачноста си, като по този начин променя интензитета на светлината която пропуска. За да излъчва светлина има една световодна плоча, така да го кажа, която се осветява от луминесцентна лампа и разпределя равномерно светлината. Про по-новите модели - LED/LCD, подсветката е светодиодна, вместо луминесцентна.LED - Матрицата е изградена от светодиоди. Цената е висока и се използва за големи екрани, заради размера на светодидите. "Плазмата" представлява една матрица съставена от много газоразрядни лампички, които излъчват собствена светлина.Най-доброто, като цена, иконономичност и качество е LCD с LED подсветка. На второ място LCD с луминесцентна подсветка ( тя не се отбелязва като опция ). След това е LED матрицата, заради факта че по технологични причини е голяма и с неподходящи размери за домашна употреба, но въпреки това с високо качество на изображението - използват се по концерти, за светещи рекламни билбордове .... На последно място е плазмената матрица - голямо време за ракция на пикселите - размазва динамични образи, лампичките се "изтощават" бързо и неравномерно - за около 2 години променят драстично интензитета на светлината, като това се изразява в появата затъмнени зони. Примерно емблемите на ТВ програмите остават като тъмни образи по екрана и се появяват по-тъмни и светли зони. На всичко отгоре се нагрява до такава степен, че може да се изгориш ако я докоднеш. Това е което мога да кажа набъзо, колкото да добиете представа за обща култура ( за тези които имат желание ). За повече разисквания на темата за дисплеите, ако някой има желание, моля да пусне отделна тема ! Тази е за автоаларми, а прекалено много се отклонихме с тези въпроси.
        Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Working...
        X