Със сигурност въпросът ми е много глупав, но за първи път се сблъсквам с този проблем (до сега не съм имал кола с имобилайзер). След като пъхна ключа и запаля колата, всичко е ок. Когато я изгася обаче (примерно чакам на някой прелез), след това като подам контакт, таблото светва, но опитам ли се да завъртя ключа вече за палене на колата, той стои като "заключен" и не иска да се завърти. Единственото решение до този момент, с което съм сполучил да "реша" това е: Вадене на ключа и пъхането му наново. Има ли някакъв друг вариант, така ли трябва да бъде или просто проблемът е в моята кола?П.С Колата е Браво 1.6 1996г бензин.Грешен раздел -> ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
"проблем" с ключ при палене
Collapse
X
-
Да, има блокаж, когато си подал контакт и след това завъртиш на стартер, да не може при работещ ДВГ пак да завъртиш неволно на стартер. Има два варианта за твоя проблем. Или не връщаш ключа достатъчно при гасене, или този блокаж остава задействан до изваждане на ключа. Като извадиш ключа пък се освобождава механизма за заключване на волана, и може би тогава и блокажа се "деактивира".Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар