Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Управление на централно заключване

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Здравейте колеги.Вчера цял дн се мъчих да си монтирам машинки за централно и съответното окабеляване.До тук всичко е наред днес реших да се пробвам да си монтирам и управляващия модул но уви.Та нужна ми е помощта Ви да ми обясните на прост български език кое как.Прилагам и схема на модула.
    Прикачени файлове
    Fiat Tipo 1.4ie 1993 EX
    Fiat Stilo 1.6 16V 2003

Моля ви колеги цял ден се мъча и не сработва това чудо а пък не ми се дават пари за такова нещо
    Fiat Tipo 1.4ie 1993 EX
    Fiat Stilo 1.6 16V 2003

Коментар

Re: Управление на централно заключване

Колега съвсем просто е ORINGE оранжевия кабел с диода ти е за връзка към мигачите ... (може дане го връзваш) другото ти е RED + Постоянен плюс от акомулатора и BLACK ти е Минус ... BROWN ти е вход за упраевление от аларма при подаване на МИНУС 12 волта заключва и при отпадане на 12 волта мимуса отключва ... или обратното общо взето това е , гледам имаш и за управление с дистанционно ... само центалното ... има антена ...
      >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Ами то е само централно с дистанционно само че като го свържа дистанционното подава сигнал на модула и нищо не се случва предполагам че трябва да се обединят кабелите но кои точно незнам пък и не разбирам от електроника
        Fiat Tipo 1.4ie 1993 EX
        Fiat Stilo 1.6 16V 2003

Коментар

Tiok написа:
          Ами то е само централно с дистанционно само че като го свържа дистанционното подава сигнал на модула и нищо не се случва предполагам че трябва да се обединят кабелите но кои точно незнам пък и не разбирам от електроника
          Сигорен ли си че работят дистанционните ... пробваи да подадеш минус на кафявия кабел и виж ко ще се случи ...
          >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Като цъкам с дистанционните, релетата в управлението цъкат, но явно не мога да вържа кабелите към машинките защото нищо не се случва.
            Fiat Tipo 1.4ie 1993 EX
            Fiat Stilo 1.6 16V 2003

Коментар

Tiok написа:
              Като цъкам с дистанционните, релетата в управлението цъкат, но явно не мога да вържа кабелите към машинките защото нищо не се случва.
              e те релетата могат да си цъкат , ама си захранил само управляващата верига ... подай минус на кафевия кабел и виц какво ще се случи

Коментар

Неще и неще.Аз съм обединил кабелите на машинките и на края остават само 2 + и - а на управлението има четири, според мен бъркам там някъде.
                Fiat Tipo 1.4ie 1993 EX
                Fiat Stilo 1.6 16V 2003

Коментар

Така да се похваля вече всичко е наред с централното.Успях да го свържа но не по схемата както е дадена на модула, а по съвсем различен начин.Тези схеми ги слагат както им падне.Та свързват се червен,жълт и розов към + ,черен и кафяв към - .И двата към машинките са бял и син.Това е.Ако бъде полезна на някой тази информация ще съм много доволен.Темата е приключена.
                  Fiat Tipo 1.4ie 1993 EX
                  Fiat Stilo 1.6 16V 2003

Коментар

Браво колега! А обяснението е полезно в прочем... Ще го пробвам да видя какво ще стане , и аз имах такъв проблем преди време!
                    Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
                    Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5

Коментар

Само да подчертая че нямам управляваща машинка всички са с по 2 кабела.
                      Fiat Tipo 1.4ie 1993 EX
                      Fiat Stilo 1.6 16V 2003

Коментар

Аз само да поясня,ако свържеш кафевия на плюс заедното с червения ,то розовия и жълтия се връзват на минус заедно с черния! Но и при двата начина на свързване ,модула работи!
                        ROVER 214SI '99 103hp
                        HONDA CIVIC '99 90hp

Коментар

Working...
                        X