Здравейте, колеги. Проблема ми е следния. Ръкохватката, която отваря въпросната врата се движи, но не задейства механизма за отварянето. Сега багажника е затворен и не мога да го отворя. Някой има ли идея как да го отворя. Четох в една тема малко по-надолу на колега със Стило с подобен проблем, само че той имал някъкво лостче вътре в купето и успял да я отвори. Аз не видях при мен. Та въпроса ми е какъв е механизма на отваряне, и как се разглобява при затворена врата. Благодаря предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с механизма на задната врата на Мареа комби
Collapse
X
-
В купето нямаш лост за отваряне, влизаш през задните седалки и развиваш трите винта в долната част на кората/две са зад светлоотражателите и един в средата, от горна страна кората е само на щипки сваляш и вече имаш достъп до лостовата система/.опс пробва ли да удариш първо над ключалката и после да отключиш/заключиш но с ключа.Аз знам, че нищо не знам, но има хора и това не знаят.
Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.
-
кола
Ти са централното ли отваряш само Иначе някой от вътре с една крива отверка да бутнеш палчето да отвориш на комби са 2 в старани .От тук може да се ориентираш повечеhttp://eper.fiatforum.com/eper/navi?...RW_NUM=2Ако е отключен патрона трябва да натиснеш и пластмасовата дръжка на вътре но там може да се е счупилоот едната страна .Иначе ако махнеш задната кора е по лесно но като е затворена е трудно.Смажи патрона вътре където слагаш ключа и го размърдаи може да се оправи .
Коментар
-
Re: Проблем с механизма на задната врата на Мареа комби
moko написа:Здравейте, колеги. Проблема ми е следния. Ръкохватката, която отваря въпросната врата се движи, но не задейства механизма за отварянето. Сега багажника е затворен и не мога да го отворя. Някой има ли идея как да го отворя. Четох в една тема малко по-надолу на колега със Стило с подобен проблем, само че той имал някъкво лостче вътре в купето и успял да я отвори. Аз не видях при мен. Та въпроса ми е какъв е механизма на отваряне, и как се разглобява при затворена врата. Благодаря предварително.
Коментар
-
Положението за сега е следното. Свалих кората от вътре и отворих с лостчетата. Но проблема си остава. Палеца, който е отвън се движи трудно и не се връщаше. Разпробих го и за сега навих една видийка, която я дърпам и го връщам в първоначално положение. Също така установих, че този същия палец за отварянето като го натискам не задейства механизма за отварянето.
Коментар
-
moko написа:Положението за сега е следното. Свалих кората от вътре и отворих с лостчетата. Но проблема си остава. Палеца, който е отвън се движи трудно и не се връщаше. Разпробих го и за сега навих една видийка, която я дърпам и го връщам в първоначално положение. Също така установих, че този същия палец за отварянето като го натискам не задейства механизма за отварянето.
Коментар
-
При мене проблема е същият. Като отключа колата с ключа ( има централно) ...и багажника се отключва .....отварям го ...затварям го и на 2-рият път неиска да се отвори. Трябва пак да заключа колата от някой предна врата и после да я отключа ,че пак след това да си отворя багажника . .... Големи схеми ако трябва 5 пъти да си отвориш багажника за 3 минутиАлфа без кожа е като жена без цици !
Alfa Romeo-156-Sportwagon-2.4JTD-150hP-2002
Коментар
-
Re: кола
kluchar написа:Като трябва да се отваря 5 та врата по добре е с ключ .Дали ще търсиш дистанционно кое копче е или ще сложиш ключа е все тая .Алфа без кожа е като жена без цици !
Alfa Romeo-156-Sportwagon-2.4JTD-150hP-2002
Коментар
-
Ами да споделя и аз :D Преди седмица за пореден път свалях тази брава да я чистя, но този път омазх механизма яко с грес - уж да не клеяса. Е, сега и на мен ми врътка тези номера. Пак ще ровя там, ама малко да намалеят дъждовните прогнози. Не знам дали нещо не съм центровал добре или греста пречи на палеца да се връща в изходна позиция ... Ще си покаже.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Имаше една чудесна тема по този въпрос със снимков материал - ако я намеря ще пусна линк, защото е много полезна.(някой мод ако има начин може да помогне) :D А ето я! http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=43686Marea Wekeend ELX 1.9 TD 100hp/97
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар