Колеги на ипсилона патрона на шоф. врата е сменян и ся за него има друг ключ. Спомням си че като си оправях капачката на резервоара на бравото бях извадил патрона и тои представлява един цилиндър с няколко напречни пластини на него, дето като мушнеш ключа и всичките застават на равно и така патрона придобива идеално цилиндрична форма и може да се завърти. Въпроса ми е , мога ли аз да сваля тоя патрон, да мушна оригиналния ключ на колата дето ся не може да отключи тоя патрон, да видя кои пластини не се прибират и стърчат и да ги изпиля докато патрона стане идеално кръгъл, така ще мога да си отключвам с оригиналния ключ. Правилно ли разсъждавам или не е баш така работата
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пренареждане на патрон
Collapse
X
-
Re: Пренареждане на патрон
Slavi_Lancia написа:Колеги на ипсилона патрона на шоф. врата е сменян и ся за него има друг ключ. Спомням си че като си оправях капачката на резервоара на бравото бях извадил патрона и тои представлява един цилиндър с няколко напречни пластини на него, дето като мушнеш ключа и всичките застават на равно и така патрона придобива идеално цилиндрична форма и може да се завърти. Въпроса ми е , мога ли аз да сваля тоя патрон, да мушна оригиналния ключ на колата дето ся не може да отключи тоя патрон, да видя кои пластини не се прибират и стърчат и да ги изпиля докато патрона стане идеално кръгъл, така ще мога да си отключвам с оригиналния ключ. Правилно ли разсъждавам или не е баш така работатаAlfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Да, попрочетох тук там че тея пластинки тряя да имаш набор от тях, пъха се ключа и се сменят докато станат еднакви. Питах за пренареждане тука един , вика 15 кинта, викам му 15 цирки на гъза да ти излезнат Колата е с аларма и ключ не ползвам, ама нали искам всичко да си е как си требе, та на пролет кат се стопли тогава ще го сваля и ще си го редяПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Кои говори за сваляне колеги? само пренареждане 15 ако тряало да го сваля 30 общо. Тоя патрон не се е родил там, аз чупена капачка опраих та тоя патрон ша ми се опраиПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар