Здравейте,от скоро имам Fiat Marea 2.4TD HLX, но срещам затруднение с аларма, която ми подари един приятел. Алармата е Giordon G10 или нещо такова. Проблема ми обаче е с разгадаването на схемата за свързване:
Не мога да разбера, кое къде да свържа. Разглеждах схемите за кабелите от ръководството за мареа, но там пише само цветовете на кабелите, но не и за какво са самите кабели.Ще съм много благодарен, ако някой може да ми окаже съдействие и да ми каже, кой кабел къде да свържа.Също така в упътването пише, че има значение за заключването на вратите дали е сигнал и 12В или е сигнал и "-" ("земя"). Аз не можах да разбера Мареата, по кой от двата варианта трябва да се свърже и къде трябва да се свържат кабелите...Ще съм много благодарен, ако някой ми помогне със свързването на тази аларма. Защото колата ми стои на вън и малко ме е страх.П.п. Докато ровех в опити да открия някаква информация, прочетох, че със зеления кабел (който е за отваряне на багажник), може да се направи при заключване на колата да се вдигат и прозорците. Някой дали знае дали е възможно това?Благодаря предварително на всички отзовали се!
![](http://s49.radikal.ru/i125/0907/10/6d319151a063.jpg)
Коментар