Значи, появи се следния проблем на типо-то - механизма на шофьорската врата започна да заяжда. Отключваше по-мудно централното, вратата се затваряше като на москвич осмак. Като трябваше да отварям вратата отвън - натискам, нали, бутона и натискам с пениз вратата навътре, за да освободи. Пробвах с WD40 и DL60 - ефект имаше, но за седмица. После - пак същите мъки. Изглежда препаратите за ръжда "съхнат" и нямат траен смазващ ефект.Веднъж на работа ми донесоха някакъв непознат флакон, който трябваше да ползвам, като спрей за ръжда. Аз изобщо не прочетох какво е и пръскам ръждясали елементи, но ефект - нулев - ръждясалите болтове не се отвиват. Тогава се зачетох на етикета, на който пишеше "аерозолна смазка за оръжие". Веднага ми светна, че това би било идеалната смазка за бравите на вратите. Напръсках ги и петте и чудото стана - вече няколко месеца без проблем. Дет’ викат - като хладилник. При затваряне само се чува еднократно и глухо "щрак" и толкова. Не знам само как ще е при минусови температури, но предполагам да няма проблеми.Аерозолните опаковки се продават във всеки оръжеен магазин и струват към 6-7-8 лева - нещо такова.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смазка за заключващите механизми на вратите - решението
Collapse
X
-
Re: Смазка за заключващите механизми на вратите - решението
///// написа:Значи, появи се следния проблем на типо-то - механизма на шофьорската врата започна да заяжда. Отключваше по-мудно централното, вратата се затваряше като на москвич осмак. Като трябваше да отварям вратата отвън - натискам, нали, бутона и натискам с пениз вратата навътре, за да освободи. Пробвах с WD40 и DL60 - ефект имаше, но за седмица. После - пак същите мъки. Изглежда препаратите за ръжда "съхнат" и нямат траен смазващ ефект.Веднъж на работа ми донесоха някакъв непознат флакон, който трябваше да ползвам, като спрей за ръжда. Аз изобщо не прочетох какво е и пръскам ръждясали елементи, но ефект - нулев - ръждясалите болтове не се отвиват. Тогава се зачетох на етикета, на който пишеше "аерозолна смазка за оръжие". Веднага ми светна, че това би било идеалната смазка за бравите на вратите. Напръсках ги и петте и чудото стана - вече няколко месеца без проблем. Дет’ викат - като хладилник. При затваряне само се чува еднократно и глухо "щрак" и толкова. Не знам само как ще е при минусови температури, но предполагам да няма проблеми.Аерозолните опаковки се продават във всеки оръжеен магазин и струват към 6-7-8 лева - нещо такова.Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT
-
АЕРОЗОЛНА смазка за оръжие (спрей, в който има някакво масло и прониква доста добре). Да добавя, че това нещо премахва и отвратителното скърцане при отваряне и затваряне на вратите, пръснато в ограничитлите, вътре в самата врата. Утре ще снимам един такъв флакон, че не помня нито марка, нито производител.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар