Здравейте ! Пиша за първи път в този форум и се надявам , че съм се ориентирал правилно къде трябва да си поставя темата. Та от три дена се чудя как да запаля колата , мислех отначало , че е заради студа , но уви , не е ! Акумулатора е почти умрял ... но сега така се получи , че не мога да си отворя и предния капак. Не мога да разбера дали е от жилото , замръзване или нещо друго ! Пробвахме с натискане и клатене на капака , но това не се получи и мой приятел ме посъветва да пиша тук ! Приемам всякакви съвети как да отворя предния капак !!! Благодаря ви за отделеното време!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с отварянето на преден капак на Пунто
Collapse
X
-
А чрез някаквта телчица ли трябва да се брукне да се отвори ? Моя приятел каза , че когато застанеш срещу колата , този механизъм за отварянето се пада леко в дясно от "Фиат" знака. За жалост не разбирам много от коли и ако може да обесниш на кратко какво да се направи след като друпнем ръчката и повдигнем леко капака. Много ти благодаря за бързият отговор , всичко най-хубаво ти желая!Видях файла , който си качил , но да си призная , не мога да разбера дори какво е това , скаран съм с колите
Коментар
-
При мен понякога капакът замръзва отпред и не се отваря. Температурата като стане над 0 градуса ако има сняг по капака започва да се топи и се стича отпред по капака. Да обаче вечерта капките замръзват и от образувания лед капакът не се отваря.Огледай периферията на капака особенно отпред дали има лед. Може да го напръскаш с течност за размразяване на стъкла или ключалки.Ако нямаш лед сигурно причината е в механизма. Аз моя го напръсках обилно с WD40 и сега се отваря и затваря много леко.Bravo 1.6 / 16
Коментар
-
Пунтото е MK2 . Прегледаж и капака ,но набързо и мисля че има покрая малко сняг + може на места да е лед , не съм сигурен ! Само се надявам да не е от механизма , защото ще трябва да се носи на майстор , а за целта трябва да се запали колата , но и това не може Става страшно ако не отворя капака .
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар