Предлагам ви едно решение на проблем с фабричната аларма на FIAT MAREA, тъй като преди време ми отказа дистанционното на колата и дълго време търсих начин да обуча отново ключа към алармата. Проблема се състои в това, че за да се обучи ключа трябва алармата да е деактивирана, а при мен тя беше останала в активно състояние и не позволява обучаването на нов ключ. При това състояние деактивирането на алармата може да се извърши чрез сервизният куплунг, но не намерих софтуер който да има функций за контрол на алармата. Тогава проследих протокола между приемника (плафониерата) и алармата и направих симулатор на алармата който да генерира нужните съгласия на приемника и по този начин приемника след процедурата за обучаване на нов ключ прие отново ключа, деактивирах алармата и всичко стана ОК. Ето схемата на симулатора и софтуера на PIC процесора. Описаното погоре се отнася за аларма с червен светодиод и символ на ключа "ЕА".
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Решение за фабрична аларма на FIAT MAREA
Collapse
X
-
Да разбираме ли, че вече има начин за ремонтиране и на алармата с червен светодиод (обучаване на иначе здравите дистанционни отново към нея), без да имаме кодовете за отключване на паметта? Дано съм се изказал на разбираем "ключарски" езикFiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.
Коментар
-
Без четирицифреният код не може да бъде обучено дистанционното. Описаното устройство решава проблема с активирана аларма която дори да знаеш кода не позволява да се обучи ключа без да е деактивирана алармата. А алармата се деактивира при такава ситуация само със специализиран софтуер. За научаване на четирицифреният код се прави друго устройство което да генерира всички комбинаций и да следи реакцията на приемника. За около три дена максимално се излизат двата кода служебният и потребителският.FIAT MAREA 2.0 20V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар