Здравейте колеги искам да попитам нещо-значи колата ми е с централно и аларма,от дистанционното заключвам и пускам алармата но като отключа с ключа и лекичко отворя вратата не започва да свири???Някой има ли идея ква е тая моята аларма? :D :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Алармата не се включва при отвор.врата?!Оправена!
Collapse
X
-
Re: Алармата не се включва при овор.врата?!
puntotras написа:Здравейте колеги искам да попитам нещо-значи колата ми е с централно ио аларма,от дистанционното заключвам и пускам алармата но като отключа с ключа и лекичко отворя вратата не започва да свири???Някой има ли идея ква е тая моята аларма?FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
-
Re: Алармата не се включва при овор.врата?!
Mazgarev написа:От дистанционното я заключваш, но няма ли на дистанционното и отделно копче за пускане на алармата?значи колата ми е с централно ио аларма,от дистанционното заключвам и пускам алармата но като отключа с ключа и лекичко отворя вратата не започва да свири???Някой има ли идея ква е тая моята аларма?Fiat Uno 1.1 60SX 92г.
Fiat Bravo 1.9 TD100 97г.
VW Passat 1,9 TDI P.D. 2000г.
VW Caddy 1,6 BiFuel 2012г.
Коментар
-
Пробвах ги всичките сега дори и багажника отворих-ни дума ни вопъл ни стон?като трясна вратата по силно почва да свири иначе не!а на дистанционното са 2 копчета с едното отварям и изключвам алармата а с другото затварям и включвам алармата!Колеги проблема е май в това че алармата не ми е вързана кум плафона за осветление,защото когато отворя вратата светва лампата в купето мисля че там е някуде проблема-незнам?Fiat Punto 1.1моно 95г.-Няма го вече
Alfa Romeo 146 1.9JTD 99г.
Alfa Romeo 155 1.7TS 93г.
Коментар
-
puntotras написа:Колеги проблема е май в това че алармата не ми е вързана кум плафона за осветление,защото когато отворя вратата светва лампата в купето мисля че там е някуде проблема-незнам?Fiat Uno 1.1 60SX 92г.
Fiat Bravo 1.9 TD100 97г.
VW Passat 1,9 TDI P.D. 2000г.
VW Caddy 1,6 BiFuel 2012г.
Коментар
-
Аз мога да кажа някои неща, за които си говорих с майстора, който ми слага алармата. Те явно са от един клас с въпросната "капризна" аларма Yellow_Flash_Colorz_PDT_08 Повечето аларми имат връзка с плафона, така ги свързват. На мен вече трети такъв майстор ми казва да не го изключвам, защото може да не се задейства алармата. Другото, което знам е, че след включването й трябва да се изчакат 7-10 секунди докато мине в активен режим. Ако в този период се отвори вратата няма да се задейства, освен това може и да се препрограмира сама. Това еBravo 1.6/16V ... и на газ
Коментар
-
Искам да споделя нещо... Някога се занимавах с монтаж на аларми и централни заключвания. Алармата на бравата по този повод си я монтирах сам. Видях зор докато открия откъде всъщност се активира плафона. Оказа се, че прекъсвача е в самата ключалка, а моделите преди норември 98-ма е стандартно на бутонче, което е на купето. Искам да кажа, че повечето алармаджии в стремежа си да вземат повече кинти и да работят по-бързо не си играят да връзват алармата към вратите и особено към капака, или багажника!Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
ТЪРСЯ ВТОРО ДИСТАНЦИОННО ЗА ИТАЛИАНСКА АЛАРМА GT 425/426
Здравейте!Купих си Фиат Пунто - 1.2 16 V с един син ключ и едно дистанционно.За синия ключ и поръчка на друг писах отделно.Имам схема и едно дистанционно за ИТАЛИАНСКА АЛАРМА GT 425/426 на GT AUTOALARM. С нея командвам централното . Може ли да се направи -второ дистанционно?Правих второ на алармата на аудито си преди две години във една фирма за 15 лв, но сега не познаваха GT и ми отказаха. Има ли някой подобна аларма или да ми посочи фирма която да ми направи второто дистанционно за малко пари, а не да сменям цялата аларма.Чакам помощ!
Коментар
-
дистанционо
Незнам дали някой ще ти направи такова нещо .Ако намериш и аз имам една Блаупункт без дистанционно и е чисто нова с всички екстри.Едно дистанционно двуканално е 35 лв. с два пулта ако от него може да се вгради нещо да стане или като оригиналното с инфра лъчи .продават такива в млад конструктор.
Коментар
-
НЕ СЪМ ОЩЕ РЕШИЛ ПРОБЛЕМА С КЛЮЧА, АЛАРМАТА И АВС
ЗдравейПри мен са два или три проблема, може би четириПървият беше втория ключ- ако си спомняш бях при теб и си направих втори обикновен ключ за 5 лева.После пробвах с него да запаля , но нали предполагаш какво се случи!!Понататък пробвах да отворя вратите - е отваря ги ,но не ги затваря-ключа работи в едната посока-но тогава много бързах и бях с другата кола-ще дойда с Пунтото да го доизпипаш тези дни. Исках само да отварям и затварям вратата-още бях новак и не знае нищо за FIAT CODE пък и очаквах , че една фирма ще ми направи -второто дистанционно- но тя отказа.Накрая вчера си поръчах код карта и заготовка за ключ в АУТО ИТАЛИЯ.Според мен проблема с алармата няма да се оправи ,ако не се намери дистанционно на същата фирма GT AUTOALARM, което да се пренастрои. Засега ще карам с един ключ и едно дистанционно.Още се мъча с АБС и четирите датчика ми дават отворено, а и като въртя колелата не ми дава никакав волтаж- трябва да има индуктирано напрежение ?! Досега съм решавал такъв проблем с едно АУДИ преди 2-3 години-но тук запецнах.Четох някъде ,че трябва да се запоят краищата на датчика и така да се мерят -или не ги меря както трябва или 4-тирите са изгоряли , а от тук и УУ на АВС, но бушона е здрав!?Има една книга на HAYNEShttp://www.haynes.co.uk/Press/HaynesJackets/RGBhr_3745.jpgно засега се въздържам да я купя.Още малко ще се побъзикам и после ще търся ПУНТО 1.2 16V - там да измеря нещо.Е това е засега :P
Коментар
-
FiFo написа:puntotras написа:Колеги проблема е май в това че алармата не ми е вързана кум плафона за осветление,защото когато отворя вратата светва лампата в купето мисля че там е някуде проблема-незнам?
Коментар
-
Несъм я оправил-ходих при алармаджий-погледнаха я и казаха че не им се занимава-нямали схема на тази аларма))и да си сложа нова!!!!а моята е с вдигане на стъклата(скоро го открих)но е одрязан кабела-трябва да му сложа реле и ще стане-иначе така си карам-на никой не му се занимава-много играчка било и нямало да вземат пари за това!!!Fiat Punto 1.1моно 95г.-Няма го вече
Коментар
-
За съжаление-не!Дори имам някакви кръгли(като мини говорителчета)сложени от 2те страни на таблото-явно да улавят движение но и те не работят!Въобще всички екстри-аларма има-но крадеца влиза и си излиза без да задейства алармата)))аи сега да не почнете да ме питате къде живея хахаха!Лошото е че жиците са много-има някой прекъснати но не смея да пипам да не викам пожарна после!Fiat Punto 1.1моно 95г.-Няма го вече
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар