Здравейте колеги, имам един странен проблем, който мислех че го разреших със смяна на ключалката на шоф. врата. Но уви проблема си остана.Та следния проблем е на лице. Заключвам колата (било то от ключа в патрона или с алармата (допълнително сложена)) и понякога веднага след като се заключат вратите и се отключват сами, или по някога се заключва колата и по-нататък се отключва сама (примерно я оставям вечерно време заключена и сутринта я намирам отключена). Разглабяхме ключалката на шоф. врата и уж така го нарочихме, че проблема е от нея. Онзи ден купих друга от колега от форума, смених я уж заключи и не се отключи сама, но на сутринта я намерих пак откючена.Та ясно ми е че проблема ми може да идва от доста източници, какво бихте казали вие?Искам да подчертая, че акумулатора ми е за смяна, това го подозирам като проблема в цялата тази история. Има няма ако не я паля колата 2 дни на 3тия ден ще трябва да си търся някой да ме зарежда преди да запаля!!! Миналата зима имах проблем в студа и трябваше да зареждам акумулатора!!!Евентуално друга причина да е някакъв вакуум в системата за заключването.... но вие бихте ли показали къде се намират моторчетата в колата да проверя какво се случва с тях.Понеже колата ми като се заключва се чува все едно въздух управлява всичкото, свисти докато се заключат всички врати.Колата е Brava ’99 1.9JTDДа оточня и зимата претърпях катастрофа от дясната страна (врата, калници), без изкривявания и усуквания. Майсторите оправиха дясната предна врата като я подмниха с друга такава!Моля дайте съвети от какво може да се дължи тази неприятна работа със заключването!Благодаря предварително!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с отключване на колата - Брава
Collapse
X
-
Re: кола
kluchar написа:махни алармата +- за проба може да е от нея май е от нея или да е изкривено някое от лостчетата и все едно нее затворена а като нее затворена не може да заключи99' Fiat Brava HSX 1.9JTD 105Hp -> 05' Fiat Croma 1.9 MJET 16v 150Hp
Коментар
-
pugsy написа:Няма никаква логика като ти падне акумулатора да ти се отключват вратите.Откачи буксите за централното на предна дясна врата и пробвай,ако пак го има пробваш така и с лявата.99' Fiat Brava HSX 1.9JTD 105Hp -> 05' Fiat Croma 1.9 MJET 16v 150Hp
Коментар
-
Re: Проблем с отключване на колата - Брава
marshal_t написа:Здравейте колеги, имам един странен проблем, който мислех че го разреших със смяна на ключалката на шоф. врата. Но уви проблема си остана.Та следния проблем е на лице. Заключвам колата (било то от ключа в патрона или с алармата (допълнително сложена)) и понякога веднага след като се заключат вратите и се отключват сами, или по някога се заключва колата и по-нататък се отключва сама (примерно я оставям вечерно време заключена и сутринта я намирам отключена). Разглабяхме ключалката на шоф. врата и уж така го нарочихме, че проблема е от нея. Онзи ден купих друга от колега от форума, смених я уж заключи и не се отключи сама, но на сутринта я намерих пак откючена.Та ясно ми е че проблема ми може да идва от доста източници, какво бихте казали вие?Искам да подчертая, че акумулатора ми е за смяна, това го подозирам като проблема в цялата тази история. Има няма ако не я паля колата 2 дни на 3тия ден ще трябва да си търся някой да ме зарежда преди да запаля!!! Миналата зима имах проблем в студа и трябваше да зареждам акумулатора!!!Евентуално друга причина да е някакъв вакуум в системата за заключването.... но вие бихте ли показали къде се намират моторчетата в колата да проверя какво се случва с тях.Понеже колата ми като се заключва се чува все едно въздух управлява всичкото, свисти докато се заключат всички врати.Колата е Brava ’99 1.9JTDДа оточня и зимата претърпях катастрофа от дясната страна (врата, калници), без изкривявания и усуквания. Майсторите оправиха дясната предна врата като я подмниха с друга такава!Моля дайте съвети от какво може да се дължи тази неприятна работа със заключването!Благодаря предварително!Аз знам, че нищо не знам, но има хора и това не знаят.
Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.
Коментар
-
Ами колеги проблема си продължава Проблема наистина нещата отиват към електрически проблем. Като си припомвам нещата от преди катастрофата и след това, почвам да си мисля че след като я блъснах и я оправиха централното не работеше, от там ми идва и следващият въпрос бихте ли ми казали къде се намира модула за централното на фиатчето???? За да проследя кабелите, тоците и всичко до вратите. Защото проблема клони към куплунга на дясната врата с кабелите, защото там останових че имаше проблем с копчето на прозореца на дясната врата не се спускаше и след като размърдах куплунга и спускането на прозореца се оправи.... така че проблема се очертава че е от кабелите на вратата. Но все пак искам да разбера къде се намира модула на централното ми (фабричното на Фиат)Благодаря предварително!!!99' Fiat Brava HSX 1.9JTD 105Hp -> 05' Fiat Croma 1.9 MJET 16v 150Hp
Коментар
-
Re: централно
kluchar написа:Махни + на алармата и виж как е . а иначе централното е в жабката/ едно жърто реле /поне на повечето коли -ако няма екстри . Другото е някое лостче да е изкривето малко и да прави проблем.99' Fiat Brava HSX 1.9JTD 105Hp -> 05' Fiat Croma 1.9 MJET 16v 150Hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар