Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с задната врата на Фиат типо - не се заключва.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с задната врата на Фиат типо - не се заключва.

Преди време задната ми лява врата се "отдели’’ от централното,но все пак се заключваше ръчно.Е това беше до днес.В момента колата ми седи с 3 заключени врати и една отворена.При натискане на копчето за заключване и отключване се чува,че щраква,но не заключва вратата.Какъв може да е проблема ? Грешен раздел -> ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
    Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
    Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Има едно рамо(палец), което може да се е извадило/счупило. Ключалката лесно се сваля, направи го и ще видиш проблема.
    Fiat Marea 1.8i 16V
    Fiat Tipo 1.4i 8V
    Fiat Punto 1.6i 8V
    www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

И аз си мисля,че нещо се е откачило.Утре ще я разглобя по светло.Мерси за отговора !
      Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
      Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx

Коментар

Оказа се,че механизма за заключване е повреден.Личи си даже,че е сменян и преди.А по вратата имаше и някакъв найлон,но не вярвам да е заводска изолация ...

Коментар

Найлона е оригинално там на задните врати. Има го и на Живка, имаше го и на онова типо, което разглобих. "Аретен" има и още един дебел черен найлон, залепен с... нещо като болкит за вратата.

Коментар

///// написа:
            Найлона е оригинално там на задните врати. Има го и на Живка, имаше го и на онова типо, което разглобих. "Аретен" има и още един дебел черен найлон, залепен с... нещо като болкит за вратата.
            Странен ми се видя найлона,тъй като въобще не беше залепен,а се мандахерцаше свободно из вратата ! Тези дни ще сменя механизма,ама сглобяването е кофти.Има едни 2 релси,които не знам къде по рамата се закачат.Другия проблем е,че не мога да наглася,тва дето е за ръчката за вдигане/сваляне на стъклото да си мине през дупката на черната рама. Yellow_Flash_Colorz_PDT_21

Коментар

Не е странен найлона. Обърни внимание, че подвижните стъкла не са уплътнени към вратите. На практика дъждовната вода се стича между стъклото и вратата, минава вътре в нея и отдоплу има едни отвори, от които се утича. С други думи тоз’ найлон пази механизмите от пряко попадение на дъждовна вода.Сега - "червата" на задните врати на типото са малко труднички за монтиране и се преплитат (и мен ме узориха, докато си сменях тонираните стъкла и механизма на лявата врата), затова аз те съветвам да свалиш кората на другата врата и да гледаш от там и така да сглобяваш. Гледаш, сглобяваш, гледаш, сглобяваш, защото има голямо значение кое от къде минава и как се кръстосва.А относно, това, че механизма за стъклото не пасва на черната ламарина - бутни нанякъде стъклото - малко нагоре или малко надолу. И на мен ми направи яд и по този наин го реших.

Коментар

Механизма се ремонтира, но не от всеки и няма никаква гаранция, че ще държи достатъчно дълго. Ако не се лъжа, е занитен и трябва да се скъсат нитовете, после нови, май не можеше да се сложат болтове. Не помня вече. По-добре направо смяна. Найлона е оригинален.
                Fiat Marea 1.8i 16V
                Fiat Tipo 1.4i 8V
                Fiat Punto 1.6i 8V
                www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

кола

Има една пружинка където се чупи и все едно държи заключено Трябва да се провери да нее тя .
                  КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                  Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                  http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

След смяна на механизма всичко е наред.

Коментар

Working...
                    X