Здравейте,имам следния проблем:отивам до колата, отключвам - централното вдига всички езици на 4-те врати, дърпам си дръжката на шофьорската врата за да си отворя , а тя не помръдва - все едно е залепена или заклещена отвътре с нещо. Отворих багажника, извадих WD-40 защото помислих, че е залепнала от слънцето, но дори след смазване отказва де са отвори.Отварям си сега отсрещната врата и бъркам от вътре да си отворя преди да си вляза в колата.Някой ако е имал такъв проблем да пише, а аз ще търся тема за подмяна на дръжки ... или снимки/описание - какво как е закачено там вътре.Грешен раздел -> ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как да оправя дръжката на вратата отвън не помръдва на Брава
Collapse
X
-
http://www.fiat-bg.org/Downloads/Boo...ki.pdfТова си намерих, в Неделя ще се пробвам да видим при мен какво ще излезе.
-
Re: Как да оправя дръжката на вратата отвън не помръдва на Б
niko_ymn написа:Здравейте,и...все едно е залепена или заклещена отвътре с нещо. ...
Коментар
-
Оправено
Не знам дали се беше изтъркало от употреба но вътре намерих едно Г-образно краче което се завърта и напъва щангата надоло към механизма като малко лостче; та това чудо беше се заклинило почти насрещно в канала на бравато, която го издърпва, и подозирам, че причината е отчасти заради факта, че гуменото при мен е обелено от джамбазите за да не е грозно - така ми я продадоха, и без гума самата дръжка седи по-навътре (и това краче се е завъртало повече), та аз корегирах само отвън с подлагане на гумена П-образна щайба, която изрязах от старо уплътнение за врата на хладилник. Сега въпросното краче остана леко напънато, така, че да се хлъзва в посока надоло, а не нагоре и да не се заклещва. Ще нарисувам на снимката на колегата къде му е местоположението, защото не разглобявах докрай, чак да го вадя, а подложих отвън (въпреки всичко освобождаването наистина става само с бъркане отвътре- след махане на кората):
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар