Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с имобилайзер

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с имобилайзер

Здравейте, от вчера имам много интересен проблем с колата, следобяда реших да я измия, както си я миех и изведнъж перката се включи и така продължи да върти докато спрях да я мия отпред(предполагам съм намокрил някой датчик отпред), интерестното обаче че снощи след каране от 4-5км пак започна да върти без дори да е загряла колата. Така това отгоре го казвам като пердпоставка за другия проблем въпреки че май нямат много общо, след измиването запалих и реших да се прибера, паля и се прибирам обаче при гасене на колата и вадене на ключа от ключалката колата продължава да работи още около 10сек и гасне сама, или при подаване на контакт отново след като е бил изваден ключа гасне веднага. След това се опитах да запаля и ми светна Car Security, при повторно поддаване на контакт не свети и паля, отидох при познат и ми я закачи на диагностика с ISA9000 или нещо подобнно беше програмата, грешки в паметта на колата не бяха записани, а като нередност констатирахме това че колата ту разпознава имобилайзера, ту не го разпознава, доколкото разбрах от него, това може да се получи след изпускане на ключа, а при мен имаше едно такова преди няколко дни.Малко дълго стана за което се извинявам, ама ми е притеснено, искам да знам може ли имобилайзера да ми го погледнат някъде другаде освен във Фиат защото разбрах че процедурата не е много лека (финансово).Благодаря предварително, на всеки отзовал се .
    Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.

Аз също имам този проблем чат-пат. И двата ключа са изпускани....много е неприятно, но след вадене на ключа и слагането му отново се оправя.Мисля че този имобилайзор е излишен и питах в сервиз на Ауто плюс, може ли да се байпасне - но казаха категорично НЕ.Ще следя темата за възможни корекции..

Коментар

Working...
    X