Здравейте, колеги!Както всяка друга тема, и тази започвам с извинение, че най-вероятно има нещо подобно, което трябва да ми свърши работа, обаче снощи + днес, поне 7-8 часа съм ровил и не можах да систематизирам информацията
Та, става въпрос за колата от подписа - Marea Weekend 1.8 HLX 98’. Че имам нещо като аларма имам, ама не мога да разбера кое му работи.Да почна със снимковия материал:Албум със снимки на ключове, платки и т.н.Ключа, който ползвам основно е син (на тази снимка). Има си бутонче и лампичка, която свети като натисна бутона. Обаче това е единственото, което се случва като го натисна. Като купувахме колата към нея дойдоха и 2 отделни дистанционни (такива). Мислех си, че те са за друга аларма, която е сложена, защото не може да се оправи фабричната. В последствие се оказа, че те командват блок, който е вързан само с централното и с мигачите, но не и с пищялки, сензори, датчици и т.н. Става въпрос за тази черна кутийка. Сега като чета това-онова тук из форума си помислих, че всъщност може и фабричната аларма да работи, но да са били паднали батериите на синия ключ (който помежду другото е само един) и покрай това да е спряла да бачка. На снимките го има плафона отвън. На него има червена лампичка, бутонче и обемни датчици. От там не съм виждал нито мигане, нито нищо - никога. Какво ме кара да мисля, че бачка: Случвало ми се е покрай човъркане на акумулатор да не ми даде да запаля - върти, върти, върти, не пали. Мисля, че е от алармата, защото си въртеше много добре, а попринцип почти винаги пали. Плюс това ми се е случвало да ми падне акумулатора (много е калпав, много често пада), да дам да върти, ама да не върти и като пусна ключа да пищи (ако не се бъркам 3 пъти кратко - цъък, цъък, цъък.). Също така като махам акумулатора пак пищи. Врътката при бушоните видимо е на включено (нямам ключе и за там...).И последно се сещам да кажа, че Fiat Code лампичката си работи нормално - познава ключа и уж не прави проблеми. По-конкретно въпросите ми са следните:1) Може ли да са сменени батериите на ключа и заради това да не бачка?2) Ако отговора на 1 е да - къде във Варна и за какви пари могат да пробват и евентуално да го оправят?3) Може ли да е станало нещо подобно и слагайки т.нар. "черна кутийка" да са развалили иначе работещата фабрична аларма?Много обичам да пиша, ако има забележки - кажете. Ако някой прецени, че темата е неподходяща - трийте, няма да протестирам
П.П. При разглабянето на плафона паднаха двете "ламаринки", дето се плъзгат по магистралите, дето са за лампичките. Моля ви, кажете ми как да ги закрепя...

Коментар