Airfan написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Марея - механизма на 5-тата врата
Collapse
X
-
dimmX написа:Airfan написа:Да, грес да не се слага, нито масло, защото по тях полепва прахта. Абсолютно никакво смазване не е нужно там, нито е имало фабрично такова, според мен.
Коментар
-
Здравейте колеги.Имах същия проблем с мареята.предлагам временно решение докато мине зимата.Напръсках обилно със спрей против замръзване механизмите без да разглобявам нищо.Работи вече месец и нещо безотказно.Ако трябва пак ще ги напръскам,а като се стопли ще разглобявам няма как.Спрея го купих от магазин за авточасти.Струва 8лв и е да не ти залепват уплътненията на вратите,но засега свърши работа.Ще се радвам ако съм помогнал.Fiat Marea Weekend 1.8 16V ELX-1997
Fiat Stilo Multiwagon 1.6 16V 2006
Коментар
-
Проблема се оказа точно там където ми посочихте, а именно събрана прах в пружинката, която връща дръжката и в щифтчетата до нея. Тъй като вратата беше блокирала - влязох през салона, махайки чергилото и свалихкората на задната врата така както си беше затвореня - оказа се възможно, при това дори и лесно. Почистването направих като капнах няколко капки спирачна течност и раздвижих. Ефекта беше поразителен! Използвах разглабянето (което никак не е малко) за да сменя и едната лампа за номера.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
и при мен има подобен проблем.не иска да отключва/заключва багажника от централното , трябваше всеки път с ключа "на ръка" и миналата събота разглабях и аз , смазах го с масълце(не е истина колко мизерия имаше) и то взе че му дойде акъла , но само да заключва.отключването нещо не му се отдаде и спрях че ме наваля дъжда , и ще трябва като почивам( и някой топъл ден) да разглобя вече тотално всичко , защото не съм махал машинката за задната чистачка и дано да потръгне вече....Citroen Xsara 1.9 TD 90 hp
ex - Fiat Tempra 1.6 i.e. 75 hp
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:Проблема се оказа точно там където ми посочихте, а именно събрана прах в пружинката, която връща дръжката и в щифтчетата до нея. Тъй като вратата беше блокирала - влязох през салона, махайки чергилото и свалихкората на задната врата така както си беше затвореня - оказа се възможно, при това дори и лесно. Почистването направих като капнах няколко капки спирачна течност и раздвижих. Ефекта беше поразителен! Използвах разглабянето (което никак не е малко) за да сменя и едната лампа за номера.
Коментар
-
lubomm написа:kiro_of_the_day написа:Проблема се оказа точно там където ми посочихте, а именно събрана прах в пружинката, която връща дръжката и в щифтчетата до нея. Тъй като вратата беше блокирала - влязох през салона, махайки чергилото и свалихкората на задната врата така както си беше затвореня - оказа се възможно, при това дори и лесно. Почистването направих като капнах няколко капки спирачна течност и раздвижих. Ефекта беше поразителен! Използвах разглабянето (което никак не е малко) за да сменя и едната лампа за номера.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар