Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Марея - механизма на 5-тата врата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Airfan написа:
    Да, грес да не се слага, нито масло, защото по тях полепва прахта. Абсолютно никакво смазване не е нужно там, нито е имало фабрично такова, според мен.
    Напълно те подкрепям!При мен освен ръжда и прахоляк друго нямаше, а маслото го сложих с цел да се получи лек филм "слой масло" за да не се задържа вода!
    now. BMW E39 523i '98 170hp
    ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
    ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

Коментар

dimmX написа:
      Airfan написа:
      Да, грес да не се слага, нито масло, защото по тях полепва прахта. Абсолютно никакво смазване не е нужно там, нито е имало фабрично такова, според мен.
      Напълно те подкрепям!При мен освен ръжда и прахоляк друго нямаше, а маслото го сложих с цел да се получи лек филм "слой масло" за да не се задържа вода!
      Моето мнение като неспециалист е след идеално изчистване така, че "дръжката" за отваряне да се движи съвсем спокойно и да се връща отривисто в изходно положение, смазване не е нужно. Смазването ще доведе до спичане, защото мазното ще събере прах, която ще спече с времето. Моята 2 зими е перфектна без никакво смазване.

Коментар

Здравейте колеги.Имах същия проблем с мареята.предлагам временно решение докато мине зимата.Напръсках обилно със спрей против замръзване механизмите без да разглобявам нищо.Работи вече месец и нещо безотказно.Ако трябва пак ще ги напръскам,а като се стопли ще разглобявам няма как.Спрея го купих от магазин за авточасти.Струва 8лв и е да не ти залепват уплътненията на вратите,но засега свърши работа.Ще се радвам ако съм помогнал.
        Fiat Marea Weekend 1.8 16V ELX-1997
        Fiat Stilo Multiwagon 1.6 16V 2006

Коментар

Проблема се оказа точно там където ми посочихте, а именно събрана прах в пружинката, която връща дръжката и в щифтчетата до нея. Тъй като вратата беше блокирала - влязох през салона, махайки чергилото и свалихкората на задната врата така както си беше затвореня - оказа се възможно, при това дори и лесно. Почистването направих като капнах няколко капки спирачна течност и раздвижих. Ефекта беше поразителен! Използвах разглабянето (което никак не е малко) за да сменя и едната лампа за номера.
          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

и при мен има подобен проблем.не иска да отключва/заключва багажника от централното , трябваше всеки път с ключа "на ръка" и миналата събота разглабях и аз , смазах го с масълце(не е истина колко мизерия имаше) и то взе че му дойде акъла , но само да заключва.отключването нещо не му се отдаде и спрях че ме наваля дъжда , и ще трябва като почивам( и някой топъл ден) да разглобя вече тотално всичко , защото не съм махал машинката за задната чистачка и дано да потръгне вече....
            Citroen Xsara 1.9 TD 90 hp

ex - Fiat Tempra 1.6 i.e. 75 hp

Коментар

kiro_of_the_day написа:
              Проблема се оказа точно там където ми посочихте, а именно събрана прах в пружинката, която връща дръжката и в щифтчетата до нея. Тъй като вратата беше блокирала - влязох през салона, махайки чергилото и свалихкората на задната врата така както си беше затвореня - оказа се възможно, при това дори и лесно. Почистването направих като капнах няколко капки спирачна течност и раздвижих. Ефекта беше поразителен! Използвах разглабянето (което никак не е малко) за да сменя и едната лампа за номера.
              Ми тя лампата се сменя и без да се разглабя ама като не питаш ще разглабяш

Коментар

lubomm написа:
                kiro_of_the_day написа:
                Ми тя лампата се сменя и без да се разглабя ама като не питаш ще разглабяш
                Използвах случая, че е разглобено. Иначе видях, че може и без да се разглабя.
                VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Благодаря ви,колеги за изчерпателните обяснения и фотографии!С ваша помощ само за половин час направих всичко що е описано по темата и вратата вече си работи безпроблемно!

Коментар

Аз междувременно повторих преди няколко месеца процедурата, че започна пак да заяжда леко.

Коментар

Working...
                    X