Здравейте колеги! Става въпрос за Пунто МК2 1.2 16В. Предната вечер ми е паднал акумулатора,и нямаше никакъв ток,когато дам на контакт нищо не светеше.Прикачих колата с кабели към един колега.Малко избързах и се опитах да запаля колата веднага(след около 20-30 сек.),естествено не беше се възбудил акумулатора достатъчно,тръгна да развърта,но не можа да запали,т.е спря да върти.Изчакахме около 3-4 минути. Дадох на контакт,но индикацията "CODE" не изгасна! Все пак се опитах да запаля колата,въртеше яко,но не запали! Като дам на контакт също така свети и индикацията,която прилича на дюза. Днес сложих акумулатора на един колега,почти нов. Когато дам на контакт,пак същото,"CODE" и "ДЮЗА" светят. Когато се опитвах да запаля,пак не пали! Пробвах няколко пъти като изкарвам и вкарвам ключа,но не става.Откачих "минуса" на акумулатора за 5 мин.,пак нищо. Имам само един син ключ,нямам код карта
Писах на Ауто Италия дали мога да поръчам код картата по номера на рамата,та поне да я запаля и да мога да я закарам на сервиз,но не съм получил още отговор. Та колеги,може ли по някакъв друг начин да се оправи проблема,или...?

Коментар