Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Централно закл. - машинката на шоф. врата,ЕКУ центр. закл.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Централно закл. - машинката на шоф. врата,ЕКУ центр. закл.

Проблема е следния - сложена ми е допълнителна машинка на шоф. врата , на старата и са изрязани кабелите.Вече новата управлява останалите врати.Не съм разглеждал подробно инсталацията , но някъде под жабката трябва да има ЕКУ което е управлявало всички врати . Та чудя се дали е изгоряла само машинката на шоф врата или си е заминал управляващия блок (който не съм го търсил и не съм го виждал още).Някъде бях чел из форума , че едно ЕКУ управлява и централното и ел. стъклата , в случая стъклата си работят това значи че и ЕКУто е здраво . Незнам някой който се е сблъсквал с тези проблеми нека си каже мнението , ще се радвам преди да съм разглобил бравата някой да ми е подсказал за решението на проблема.По-добрия вариант е май да купувам брава с окабеляване на цялата врата за 50 лв , отколкото ЕКУ. :D Централното си работи и така с ключа , но си сложих аларма и механизма на допълнителната машинка нещо се усуква в кората на вратата и при заключване веригата много се товари и гори даже 30 А предпазител , с оригиналната машинка няма да има допълнителна механика която да натоварва системата , апък и ще може да се ползва и друг сигнал от оперативна верига с по- малък ток.
    Fiat Marea 1.9 TD100 97г.

кола

може да си купиш машинка около 30лв е сигурно за вашите коли за Пунто е 20 лв а иначе няма нищо друго освен едно реле от 5 лв при Италянеца не се знае какво е правено при теб може да не са успяли нещо да подкарат старата инсталация и АРЕ НОВА алармата иначе може да управлява старата с 2 жички синя и бяла с подаване на /-/
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Дали тази схема важи и за моята Мареа тук гледам че има приемник на сигнал от дистанционно управление , а пък аз нямам , от ключа се управлява централното По всички врати си стои старата инсталация а само на шоф. е вързана допълнителната машинка , и мисля че точно на тези два кабела син и бял върви "+" за закл. и откл. и към тях съм вързал алармата.Догодина ще я мисля :D

Коментар

кола

е много бре цяла година как ще оваряш провери вътре как е може да се е развалила оригиналната и за това тя трябва иначе да е с 5 жички
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Днес ми остана малко време да поразглобя малко Мареата.Изникнаха няколко въпроса - като свалих жабката видях ЕКУто на колата и една "черна кутия" , която можеби управлява централното и ел стъклата , номожах да просляде добре сноповете на вратите ама мисля , че точно в нея влизаха.Там някъде висеше и една свободна букса - дали някой знае за какво е ?Свалих и кората на шоф. врата - там допълнителната машинка е вързана към 5 кабела , а други два от същия сноп отиват към бравата в букса в която има 4 кабела - тези двата и два кафяви които са отрязани. Има и една свободна букса на самата брава с два кабеля , тя можеби е захранването на самото моторче.До тук успях да стигна днес , утре продължавам с разучаването на инсталацията да видим как са я вързали и дали работи и оригиналното реле или ЕКУ, дясната врата си е с оригиналната машинка и си работи и също е управляваща (откл и закл всички врати)

Коментар

Ето ти малко от карантиите на "ЕКУ"-то. Провери товарните шини (втората снимка), ако някоя е прекъснала, може би затова са сменили машинката. (На третата снимка има допълнително реле, при теб го няма, преправял съм модула за решението на друг проблем).
            Прикачени файлове
            Fiat Marea 1.8i 16V
            Fiat Tipo 1.4i 8V
            Fiat Punto 1.6i 8V
            www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Rokambol написа:
              Ето ти малко от карантиите на "ЕКУ"-то. Провери товарните шини (втората снимка), ако някоя е прекъснала, може би затова са сменили машинката. (На третата снимка има допълнително реле, при теб го няма, преправял съм модула за решението на друг проблем).
              Мерси за подробната информация , при мен платката е малко по-различна , но по-важното е че работи :D .Трите машинки се управляват от ЕКУ-то, като тази на предна дясна врата се управлява по "-" (синия и белия кабел) а допълнителната машинка на тези кабели трябва да се подаде "+" за да закл. и откл. ???Точно там съм вързал и алармата с "+" , а би трябвали сините и белите кабели на предните врати да се събират в общи точки в ЕКУ-то, а те влизат на други пинове. Като взема новата брава с машинката май ще трябва да възстановявам инсталация . При измерване на съпротивлението на двете оригинални машинки , тази на дясната врата има 7 ома а на шоф врата е 88. Явно е че е изгоряла.Според мен петте кабела на дясната врата трябва да се събират с петте на шоф. врата в общи точки , както е по схема и мисля точно така да направя :D .Дано не изгоря ЕКУ-то :D :D :D

Коментар

Днес взех новата машинка с окабеляването на вратата , но се оказа че няма кабели за ел.огледало и реших да си запазя старата инсталация а само да обера липсващите букси за машинката.При запояването на буксите установих , че са разменили синия и белия кабел (от ключалката подавт "-") със жълтия и сивия (които влизат в моторчето и по тях има "+") в съединителната букса букса на вратата.И сега вече разбрах защо на лявата врата по тях има "+"а на дясната "-". :D :D Централното си заработи нормално , само трябва да оправя връзките на алармата и да ми подава вече "-" а не "+" :D Неразбрах само на буксата където са кабелите за плафона на стария ми сноп има два стърчащи кафяви кабела а при новия е един които реално замоства двете клеми на буксата.Оставих го така с мостчето и всичко си работи и плафона си свети , защо са го срязали ....

Коментар

Working...
                X