Проблема е следния - сложена ми е допълнителна машинка на шоф. врата , на старата и са изрязани кабелите.Вече новата управлява останалите врати.Не съм разглеждал подробно инсталацията , но някъде под жабката трябва да има ЕКУ което е управлявало всички врати . Та чудя се дали е изгоряла само машинката на шоф врата или си е заминал управляващия блок (който не съм го търсил и не съм го виждал още).Някъде бях чел из форума , че едно ЕКУ управлява и централното и ел. стъклата , в случая стъклата си работят това значи че и ЕКУто е здраво . Незнам някой който се е сблъсквал с тези проблеми нека си каже мнението , ще се радвам преди да съм разглобил бравата някой да ми е подсказал за решението на проблема.По-добрия вариант е май да купувам брава с окабеляване на цялата врата за 50 лв , отколкото ЕКУ. :D Централното си работи и така с ключа , но си сложих аларма и механизма на допълнителната машинка нещо се усуква в кората на вратата и при заключване веригата много се товари и гори даже 30 А предпазител , с оригиналната машинка няма да има допълнителна механика която да натоварва системата , апък и ще може да се ползва и друг сигнал от оперативна верига с по- малък ток.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Централно закл. - машинката на шоф. врата,ЕКУ центр. закл.
Collapse
X
-
кола
може да си купиш машинка около 30лв е сигурно за вашите коли за Пунто е 20 лв а иначе няма нищо друго освен едно реле от 5 лв при Италянеца не се знае какво е правено при теб може да не са успяли нещо да подкарат старата инсталация и АРЕ НОВА алармата иначе може да управлява старата с 2 жички синя и бяла с подаване на /-/
-
Дали тази схема важи и за моята Мареа тук гледам че има приемник на сигнал от дистанционно управление , а пък аз нямам , от ключа се управлява централното По всички врати си стои старата инсталация а само на шоф. е вързана допълнителната машинка , и мисля че точно на тези два кабела син и бял върви "+" за закл. и откл. и към тях съм вързал алармата.Догодина ще я мисля :DFiat Marea 1.9 TD100 97г.
Коментар
-
Днес ми остана малко време да поразглобя малко Мареата.Изникнаха няколко въпроса - като свалих жабката видях ЕКУто на колата и една "черна кутия" , която можеби управлява централното и ел стъклата , номожах да просляде добре сноповете на вратите ама мисля , че точно в нея влизаха.Там някъде висеше и една свободна букса - дали някой знае за какво е ?Свалих и кората на шоф. врата - там допълнителната машинка е вързана към 5 кабела , а други два от същия сноп отиват към бравата в букса в която има 4 кабела - тези двата и два кафяви които са отрязани. Има и една свободна букса на самата брава с два кабеля , тя можеби е захранването на самото моторче.До тук успях да стигна днес , утре продължавам с разучаването на инсталацията да видим как са я вързали и дали работи и оригиналното реле или ЕКУ, дясната врата си е с оригиналната машинка и си работи и също е управляваща (откл и закл всички врати)Fiat Marea 1.9 TD100 97г.
Коментар
-
Rokambol написа:Ето ти малко от карантиите на "ЕКУ"-то. Провери товарните шини (втората снимка), ако някоя е прекъснала, може би затова са сменили машинката. (На третата снимка има допълнително реле, при теб го няма, преправял съм модула за решението на друг проблем).Fiat Marea 1.9 TD100 97г.
Коментар
-
Днес взех новата машинка с окабеляването на вратата , но се оказа че няма кабели за ел.огледало и реших да си запазя старата инсталация а само да обера липсващите букси за машинката.При запояването на буксите установих , че са разменили синия и белия кабел (от ключалката подавт "-") със жълтия и сивия (които влизат в моторчето и по тях има "+") в съединителната букса букса на вратата.И сега вече разбрах защо на лявата врата по тях има "+"а на дясната "-". :D :D Централното си заработи нормално , само трябва да оправя връзките на алармата и да ми подава вече "-" а не "+" :D Неразбрах само на буксата където са кабелите за плафона на стария ми сноп има два стърчащи кафяви кабела а при новия е един които реално замоства двете клеми на буксата.Оставих го така с мостчето и всичко си работи и плафона си свети , защо са го срязали ....Fiat Marea 1.9 TD100 97г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар