колеги които може да помогне.днес няколко пъти вкл. и изкл. алармата и беше добре.после ми отказа.иначе лампата си мига и работи.моля и модераторите да преместят темата ако не е за този разделблагодаря предварително за сички отговори
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Странен проблем с алармата
Collapse
X
-
мерси колеги за информацията.имам пунтото от близо 2 год. и така и си доиде от италия.не съм разрешил още проблема.страх ме е да сменя батерията на дистанционното защото ако се кодира...какво ще правя.ще изчакам малко да се пооправи времето и тогава ще деиствам.ако има още мнения няма да са излишнимерси на всички и весели и безавариини празнициПУНТО МК1 1.2 16В
Коментар
-
Ами колега да не ти е изгоряла сирената... напоследак си е влажно и никак не е изклщчено.. едно на рака че е и на години... те новите гърмят ...Fiat Bravo - НАЙ-БЪРЗИЯ с вариатор Powered By . . .
Fiat Marea 1.6 16V - Not Powered By ... YET !
Alfa Romeo 155 2.0 8v Twin Spark - в гаража ...
Lancia Delta 1 HF 2.0 8v TURBO
Коментар
-
Oпп.. забравих да кажа... Има и варянт в който гарми един транзистор в алармата и по точно този който усилва сигнала за сирената. Акокабелчетата между сирената и алармата някде са се заголили и са допряли на маса, в момента в който си заключил и сирената е трябвало да свирне.. точно тогава гори и транзистора. Случвало ми се е когато кабела е прекарван през дупка и ламарината е пробита зада мине а не е промушен през маншон, точно на ръбчето на ламарината като е вибрирал кабела от вибрациите на колата, да се е заголил и да е дал на маса. Можеш да си го провериш това. Ако не е вземи един пробник или мултицет и провери на кабелите на сирената дали има някакво напрежение когато заключваш отключваш. Ако проверяваш с мултицет задалжително включи уреда на променливо напрежение защотo сирената работи с такова. Провери и двата кабела защото ако е прекъснала сирената напрежение ще има само на единия! Ако и на двата няма нищо проблема е от алармата. (това което съм написал е за стандартен тип аларми с монтирана сирена под капака на двигателя.. моля да ме извиниш ако при теб не е така и да уточниш как точно е зада можем да измислим с нещо да ти помогнем). Успех.Fiat Bravo - НАЙ-БЪРЗИЯ с вариатор Powered By . . .
Fiat Marea 1.6 16V - Not Powered By ... YET !
Alfa Romeo 155 2.0 8v Twin Spark - в гаража ...
Lancia Delta 1 HF 2.0 8v TURBO
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар