Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво означава като свети иконата кола+катинар на Stilo?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какво означава като свети иконата кола+катинар на Stilo?

Здравейте колеги,колата ми е Fiat Stilo Combi 1.9 JTD 115 к.с /07.2005год. Мултиджеткакво означава като свети иконата кола+катинар на Stilo при палене на автомобила ,моля обяснете подробно?п.п.Синът(1 годинка ) ми пусна ключа в кана с вода вчера възможно ли е да не е изсъхнала платката в ключа и за това да ми излиза тази икона,утре ще пробвам и с втория ключ да видя дали ще излезе. . .Иначе алармата работи вчера нямаше проблем днес чак ми светна тази икона(след обяд) след като измих колата,иначе всичко работи без проблем (само един път както си работеше и като върнах ключа на угасено положение колата продължи да работи - наложи се да го върна на MAR угасна и после пак на угасено и го извадих и така много странно?!)Мисля че има вградена аларма ,гледам че свети една червена лампа на предната врата имобилайзер незнам дали има?Очаквам съвети мнения и препоръкиПоздрави

Първо лампата мига или свети постоянно?Какво съобщение изписва на дисплея заедно със светенето на лампата?Не е задължително колата да има аларма ако заключваш и отключваш с дистанционното и това че има светодиод на вратата.По принцип този индикатор за който пишеш е за имобилайзера или така нареченият FIAT CODE.Проблема е обвързан с това.Ако колата има със сигурност аларма е възможно индикацията да е свързана и с нея.Убеди се че имаш със сигурност аларма и пиши какво съобщение изписва на дисплея.
    AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
    HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
    Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Съобщението което изписва на дисплея заедно със светенето на лампата Check - Check OKТова са ми двата ключа Значи като дам контакт индикатора Кола+катинар("КК" ще го пиша в постовете съкратено) има два случаяПървия Свети постоянно и колата не иска да запали (връщам контактния ключ и след това изчезва и всичко си е наред)Втория случай е "КК" индикатора мига и колата си пали и той изчезва и всичко си е ОКНо ми прави впечетление като угася колата и извадя ключа - колата(двигателя) продължава да работи и се налага да завъртя ключа на MAR (светват лампичките както като преди да запалиш и колата(двигателя) гасне ),за да изключа колата и след това го връщам в изходно положение и го вадя ключа !Ще видя и утре дали ще прави така ,ако продължи може да се наложи да отида на компютърна диагностика там момчето ще ми каже защо прави така и ще ми го оправи проблема (надявам се) .Може ли това да се е появило в следствие на това ,че синът ми хвърли ключа в каната с вода?п.п.Като задържа копчето за отключване на колата над 2 секунди се отварят прозорците и се отключва колата ,като задържа копчето за заключване над 2 секунди се затварят прозорците и се заключва колата - тези функции си работят

Коментар

к

мисля че колата ти има проблем със клемореда които сенамира в контакният ключ. а вторият ключ с които непали немаже даго познае.
        тел.0897943620

Коментар

Re: к

gal76 написа:
          мисля че колата ти има проблем със клемореда които сенамира в контакният ключ. а вторият ключ с които непали немаже даго познае.
          утре ще пробвам с втория ключ не съм пробвал днес ,така че не мога да кажа дали пали с него или не Иначе си пали без проблем и с двата ключа

Коментар

к

значи ключовете са както трябва остава само проблема с клемореда
            тел.0897943620

Коментар

Re: к

gal76 написа:
              значи ключовете са както трябва остава само проблема с клемореда
              Този проблем с клемореда човек който се занимава с диагностика ли ще ми го оправи или човек който се занимава с аларми според теб?

Коментар

к

щтего смени обикновен монтьор които се занимава със електро.можеби смяната е полесна от намирането като резервна част но се продава
                тел.0897943620

Коментар

бързо отивай на автоключар те знаят.

Коментар

н

ниама смисъл от ключар дорли дете щего смени .место ключара давземе троина сума.като гледам как редовно ви махад кодоветете "запо сигорно ченяма данаправи провлем повече; неходи на ключар ана електро монтьор.
                    тел.0897943620

Коментар

то според теб като е развалена ключалката да иде на механик да я смаже.

Коментар

кола

ВНИМАВАЙ да не бъгнеш ключовете с тези ремонти нямай кой да ти помогне вез да даваш доста пари като свети с единия ключ -след интервенция значи проблема е в него ако с другия си е нормално ако и двата е така тогава може да е проблем някъде по колата поже да се направи дигностика на ключовете и алармата от ключа с машината Това е специфично не е като да смениш бушон/ сего до четох и другия ти пос/ а казваш че колата не гасне ТИ ДА НЕ СИ МИЛ ДВИГАТЕЛА това става като е мит и неса взети мерки преди това да закриеш някаои части
                        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Днес пробвах с ключ номер 2 пак син от снимката,всичко си работи както трябва ,нямам никакъв проблем при палене ,нито при гасене на автомобила.Явно първия ключ ми прави проблеми заради това ,че както споменах по горе синът ми го пусна в каната с вода и може нещо да се е намокрила платката в самия ключ?!Сега с втория ключ всичко си е нормално ,колата си работи като часовник ,но се чудя къде да закарам втория ключ има тук един пич дето разкодира,прави диагностика ,сменя от лява на дясна дирекция воланите на коли 2006 нагоре джипове и т.н. има софтуер за фиат ще мина да го питам него дали може да ми оправи проблемния (ключа от каната с вода) ключ и ще ви пиша да ви кажа дали го е оправил и къде е бил проблема!Така си и знаех аз ,че е заради това че синът ми потопи ключа ,но вчера като пуснах темата бях на село а резервния ми ключ бе в града затова не можех да проверя дали е от намокрянетоИ така и се оказа . . .п.п.Пазете си ключовете далеч от вода и малки деца

Коментар

Просто извади батерията от проблемния ключ, изсипи водата от него и го остави да изсъхне като хората. Може да го подухаш и със сешоара на жена ти, ама по-нежно да не го изпържиш.Според мен не си забелязал съобщенията на дисплея докато колата е на контакт и ти свети катинара. На мен например ми е давало слаба батерия на дистанционното, та тичах да я сменям по спешност. Веднъж след автомивка също ми изписа "Car security failure" и нещя да запали бая време. Модула май беше някъде под предното стъкло и някой по-усърден мияч може да го накваси целия. Така че тая простотия с работещата угасена кола най-вероятно е вследствие на мивката.
                            Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

кола

САМО ДА НЕ ГО НОСИШ ПРИ Изммамника от skype: sennanet http://www.kolegi.info/viewtopic.php...st=0&sk=t&sd=a[/i]
                              КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                              Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                              http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Working...
                              X