Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

140 лв. за ключ !!!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Immortal написа:
    Ще запали. Знам от опит, докато имах само нарязан ключ, без чип в него. Просто чипът трябва да е в колата.
    Ми не съм сигурен.Един път изпуснах ключа на Ланчията и ампулата изпадла от леглото си и се мотае свободно в ключа,един тумбест е такъв и кух.Резултат беше че постоянно взе да свети коде и понякога колата отказваше да пали,след отваряне на ключа и наместване на ампулата всичко си дойде на мястото
    Bravo 1.2 16v
    Lancia Dedra 1.8 16v
    Suzuki GSXR250R

Коментар

Винаги съм имал на колите по 3 ключа. Дори някога на Ритмото имах и 4-ти - за резервоара...Странно къде са другите ключове на тези, които продават коли с един ключ!? И още по-странно как пътуват на дълъг път само с един!?

Коментар

van_dal написа:
        Колеги ще ползвам темата да попитам, ако се пъхне обикновен ключ в запалването, а другия е на 10-15см. дали ще се захрани ампулата, има ли възможност да стане.
        При мен не става - синият и другият, който е без чип бяха на една халка на ключодържателя, но когато опитам да запаля с този без чип имобилайзера не изгасва.
        like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

PASSARELLA написа:
          Винаги съм имал на колите по 3 ключа. Дори някога на Ритмото имах и 4-ти - за резервоара...Странно къде са другите ключове на тези, които продават коли с един ключ!? И още по-странно как пътуват на дълъг път само с един!?
          Още по-интересно е как така човека, който е продавал колата си е дал фактурите, сервизна книжка и какво ли още не, но не е дал втория/третия ключ и код картата?

Коментар

nikki_sixx написа:
            Аз имам само два сини! Де ми е "мастър"-а бре?
            Ники те нашите такъв им е модела

Коментар

tyson написа:
              Тръпки ме побиват. Аз имам само 1 ключ син
              И аз
              '01 Fiat Marea HLX Weekend JTD 110
              '01 Citroen Xsara Break 1.6i 16V 109 hp

Коментар

1115 написа:
                ...Още по-интересно е как така човека, който е продавал колата си е дал фактурите, сервизна книжка и какво ли още не, но не е дал втория/третия ключ и код картата?
                Ами ето едно (неприятно ) обяснение в днешния в. Стандарт: Крадат джипове посред бял ден, конкретно абзаца:
                МВР обаче отчитат и нова схема за кражби. В нея много често участват и продавачи на автомобили, казва Мирослав Тончев, началник-сектор "Престъпления против МПС" в Криминална полиция. При тази схема продавачът дава возилото само с единия ключ. След известно време вторият се продава на крадците и те атакуват веднага. За тази схема продавачите взимат най-малко хилядарка и с охота работят взаимно с крадците, всеки път, когато могат.
                Иначе, конкретно по темата, цена от 140 лв. за ключ Fiat Code 1 ми се струва доста висока! На повечето места толкова (между 130 и 150 лв.) искат за ключ Code 2.
                ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

знам че е скъпо обаче за кво се занимавате първо без чип после го добавяте и т.н. давате си съответната сума и си го имате оригинален с чип
                  Fiat Punto Sporting 1.2 16V MPI 86hp 98

Коментар

Аз имам три, два сини и един кафяв ,за който мъж ми, ми каза че се ползва само в краен случай и е за когато колата е в сервиз(когато е нужен този ключ де)Наистина ли не е препоръчително да се кара с този" мастър" ключ?
                    ''Аз знам че нищо не знам, но има такива които и това не знаят.''

Коментар

Re: 140 лв. за ключ !!!!

MOYA написа:
                      Случката е в Кауфланд: -На излизане (след касите) гледам някакво ново гише пълно с ключове за автомобили. Извадих си моя от Brava-та и запитах ключаря колко ще струва един такъв? Имам си още един резервен у нас - но ей така за всеки случай го попитах. Човека го взе, огледа го, пъхна го в някакъв тестер- диоди там мигаха и накрая се обърна и ми сервира:- Братотояключесчипитиструваоколо 140 лв. И ми нахлу една депресия - ами ако го загубя..............Не предполагах, че толкова струва един ключ. Пазете си ключовете.
                      Не казваш за каква кола,коя година става въпрос.Преди 2000 год-код 1-70 лв.Фиат след 2000 год-код 2-130-140 лв.Комплекта след 2000 год няма мастер ключ и се състои само от два сини.На тях има индиксция за код-2.При загубен такъв ключ и липса на друг става дебело.

Коментар

Колата е Фиат Брава /1.9 Дизел /75 кончета TD-SOFT 1997год.
                        "Що за човек е човекът, който не прави света по-добър?"

Коментар

Реалната цена на ключ с чип е между 50 и 80лв. Всичко друго, което ви казват го подминавайте с усмивка!
                          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

..

Гледах в един китайски саит фиатски ключове по десетина лева с чипа,даси поръчваме повече и готово.

Коментар

Re: ..

Kroko61 написа:
                              Гледах в един китайски саит фиатски ключове по десетина лева с чипа,даси поръчваме повече и готово.
                              И после да хвърляме боб, ще разпознае ли декодера чипа няма ли... Представи си отишъл си на море и от жегата чипа в ключа е решил да се скапе, защото е с някакъв странен произход. Качваш се в колата и опитваш да запалиш, но Фиат Код свети и нещо не се получава... Моята бравка дойде само с червен ключ. Синият си го направих при брата на Алексиус (един пич от зората на форума) и ми излезна 70лв. май... Вече три години си паля с него безпроблемно! Ако някой се интересува от кординати да пита макар, че мина доста време от тогава, може човека да не се занимава с таз работа...
                              Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Преди половин година си направих копие на синия ключ с чип (Браво ТД100, 1998 г.) за 70 лв. Автоключаря се намира близо до кръстовището на бул. Константин Величков и бул. Стамболийски. (Идвайки от центъра по Стамб. се пресича К. Величков в посока Красна поляна, след 30-40 метра от дясно започва поредица от ниски блокчета . В първото такова е ключаря).
                                Fiat Bravo TD 100, 1998 г.
                                Ауди 80 1.6, 101 кс, 1994 г.

Коментар

Working...
                                X