Като чета това което си написал, подозирам че си свалил само кората на вратата, без стъклото и ламарината.Като ги свалиш и тях ще видиш всичко по бравата и ключалката, включително и жилото.А като извадиш дръжката ще се отвори една дупка, през която ще можеш да хванеш с пръст и да повдигнеш палеца за който е хванат горния край на въпросното жило.И никаква работа няма да свършиш, но пробвай и пиши какво си видял, пък твоето Стило може да няма жило
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Stilo - замръзват дръжките на вратите!
Collapse
X
-
Реших проблема днес отново със разглобяване на всичко. Прав беше колегата за U жилото...90% проблема е от него и може би 10% от металната тежест на самата дръжка с пружината...Металната част със моторчето за стъклото и т.н. се вади като се повдигне на горе и се издърпва първо отдолу. Самото жило от външната дръжка към механизма го напълних с хидравлично масло със спринцовка. Отделно смазах и почистих всичко по заключващия механизъм и резето. Докато сглобявах вратата пасажерската ми замръзна, а тази си беше ОК. Значи би следвало проблема да е разрешен. Тази вечер по късно ще проверя при по-ниска температура дали ще замръзне.ПС. Отделно видях, че липсва една пружинка на самия механизъм с резето която помага за връщането на жилото на вътрешната дръжка. Незнам дали фабрично са отпаднали, но аз си сложих друга.Ефекта от цялата процедура е, че вратата се отваря и затваря по леко от всякога и се надявам да не замръзва повече, че вече ми е доста трудно да се пъхам през багажника......Сега остава да оправя и пасажерската...Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар