2 Години по късно, важното е че е решен.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Stilo - замръзват дръжките на вратите!
Collapse
X
-
Аз имам същия ужасен проблем. Днес дойдох пеша на работа не че всеки път като хване малко студ и не идвам пеш заради замръзнали дръжки ама...При мен единствено багажника се отваря и правя опити да влизам през него. Веднъж излизах през прозореца и добре че колата има комфорт та имаше как да го затворя отвън. Някой знае ли дали има опция да си отварям багажника от вътре? Това явно си е болежка и на други стилота което някак си ме успокоява При мен симптомите са лошо дръжките отвън стават така все едно не са закачени за никъде и се мандъркат напред назад и неможе да се отвори вратата. Като се стопли малко и се оправят. И аз пръсках с ВД със спирт със нафта със тея за размразяване на ключалки...напълних си вратата с помии в общи линии ама полза никаква...ще трябва да разглобявам и аз явно...Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
Направих сефтето за тази зима да се чудя през коя врата да влизам...Лятото разглобих всичко, кора, прозорец, пръсках чистих мазах...единственото което не успях е да сваля дръжката и да извадя от вратата самия механизъм на затваряне. Въпреки всичко беше облян стабилно с ВД-40 от всички възможни ъгли и ръбчета. Единственото място в което не успях с лекота да впръскам масълце е жилото, но пък си играх с него поне 30 минути да го мажа и да се моля да е потекло вътре и да го раздвижвам и какво ли още не. За съжаление тази сутрин към 04:00ч. при -7.5С обикалях колата като коте горещо кебапче ) успях някак си да влезна, но...Та въпроса ми е... КАК ПОДЯВОЛИТЕ СЕ СВАЛЯ ДРЪЖКАТА НА ШОФЬОРСКАТА ВРАТА НА 3-ВРАТО СТИЛО. При първия по-слънчев ден след екскурзията ми дори и при -10 ще я отварям и ще мъча пак да я оправям, че така не се издържа...Искам да сваля самия механизъм с резето за да го почистя и смажа а самото жило може да го сменя директно с ново...Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
Коментар
-
emzo написа:Много разглабяне е, не бих се захванал пак.Не и в този студ.ВД40 не става за тия цели, има специални смазки.Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
Коментар
-
Larii написа:Дърпаш дръжката пръскаш със силиконов спреи за уплатнения м/у двете пласмасови части койте се движат ( там просто се задаржа влага) и повече не замръзва !Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
Коментар
-
Re: кола
kluchar написа:Има една пружина вътре и тя може да прави проблем ама на Стило трудно се вади 2 ра та кора да се прегледа Един от форума беше намазал всички дръжки с някаква грес и пак заяждаше само като е студено Вътре е проблема след дръжката към самата браваRenault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
Коментар
-
Дръжката се сваля за 2 минути.1. Развинтваш винтчето отстрани на бравата което държи ключалката. Скрито е под пластмасова тапа. (то не пада, има си крайно положение, което е достатъчно да освободи ключалката)2. Издърпваш вече освободената ключалка.3. Вадиш дръжката като я плъзгаш първо настрани 2-3 см ( в посока задните светлини) и след това навън.Сглабянето е по обратния ред.Така ти се открива горната част на бравата, палеца и горната част на жилото. Можеш да пробваш, но аз съм пръскал и мазал там с какво ли не и резултата е никакъв.Проблема е в долната част на жилото и мястото където се опира в ламарината. Трябва да се изсуши и смаже самото жило което се движи в един маркуч, но затова трябва разглабяне докрай. Също така е хубаво да се извърти самото жило за да не се опира във външната част на вратата и да се сложи гумена или друга изолираща подложка.УспехFIAT Stilo 1.9 JTD 115
Коментар
-
cho написа:Дръжката се сваля за 2 минути.1. Развинтваш винтчето отстрани на бравата което държи ключалката. Скрито е под пластмасова тапа. (то не пада, има си крайно положение, което е достатъчно да освободи ключалката)2. Издърпваш вече освободената ключалка.3. Вадиш дръжката като я плъзгаш първо настрани 2-3 см ( в посока задните светлини) и след това навън.Сглабянето е по обратния ред.Така ти се открива горната част на бравата, палеца и горната част на жилото. Можеш да пробваш, но аз съм пръскал и мазал там с какво ли не и резултата е никакъв.Проблема е в долната част на жилото и мястото където се опира в ламарината. Трябва да се изсуши и смаже самото жило което се движи в един маркуч, но затова трябва разглабяне докрай. Също така е хубаво да се извърти самото жило за да не се опира във външната част на вратата и да се сложи гумена или друга изолираща подложка.УспехRenault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар