Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Stilo - замръзват дръжките на вратите!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

2 Години по късно, важното е че е решен.

Коментар

кола

Тая кола някой не е ли докарва и про мен /където беше намазана с грес/ и трябваше пак да е докарате за същото това разглобяване е добре че сте се оправили.
      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Аз имам същия ужасен проблем. Днес дойдох пеша на работа не че всеки път като хване малко студ и не идвам пеш заради замръзнали дръжки ама...При мен единствено багажника се отваря и правя опити да влизам през него. Веднъж излизах през прозореца и добре че колата има комфорт та имаше как да го затворя отвън. Някой знае ли дали има опция да си отварям багажника от вътре? Това явно си е болежка и на други стилота което някак си ме успокоява При мен симптомите са лошо дръжките отвън стават така все едно не са закачени за никъде и се мандъркат напред назад и неможе да се отвори вратата. Като се стопли малко и се оправят. И аз пръсках с ВД със спирт със нафта със тея за размразяване на ключалки...напълних си вратата с помии в общи линии ама полза никаква...ще трябва да разглобявам и аз явно...
        Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
        BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
        BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

същият проблем го имах и аз - реших го от раз с малко глицерин, намазан там, където пластмасите на дръжката контактуват

Коментар

Направих сефтето за тази зима да се чудя през коя врата да влизам...Лятото разглобих всичко, кора, прозорец, пръсках чистих мазах...единственото което не успях е да сваля дръжката и да извадя от вратата самия механизъм на затваряне. Въпреки всичко беше облян стабилно с ВД-40 от всички възможни ъгли и ръбчета. Единственото място в което не успях с лекота да впръскам масълце е жилото, но пък си играх с него поне 30 минути да го мажа и да се моля да е потекло вътре и да го раздвижвам и какво ли още не. За съжаление тази сутрин към 04:00ч. при -7.5С обикалях колата като коте горещо кебапче ) успях някак си да влезна, но...Та въпроса ми е... КАК ПОДЯВОЛИТЕ СЕ СВАЛЯ ДРЪЖКАТА НА ШОФЬОРСКАТА ВРАТА НА 3-ВРАТО СТИЛО. При първия по-слънчев ден след екскурзията ми дори и при -10 ще я отварям и ще мъча пак да я оправям, че така не се издържа...Искам да сваля самия механизъм с резето за да го почистя и смажа а самото жило може да го сменя директно с ново...

Коментар

Много разглабяне е, не бих се захванал пак.Не и в този студ.ВД40 не става за тия цели, има специални смазки.
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                Много разглабяне е, не бих се захванал пак.Не и в този студ.ВД40 не става за тия цели, има специални смазки.
                Аз бях разглобил всичко...ама ВСИЧКО...само дръжката не успях да сваля, а тя е хваната със самия механизъм с пантата, а аз исках да сваля и него...на инат ще го сваля и при -10...вече знам как се отваря вратата и ще го направя за 15 мин...трябва да го реша това нещо защотооо...днес примерно трябваше в 04ч сутринта да съм на летището...а аз обикалях колата и се чудех как да влезна за да стигна на време...повече се изнервям така отколкото да я разглобя и оправя...ще си купя поне няколко силиконови спрейчета против замръзване, ще почистя всичко с обезмаслител и после ще го напръскам до дупка...Предполагам, че има някаква гадна грес или нещо подобно вътре което замръзва...знам ли какво е...

Коментар

Дърпаш дръжката пръскаш със силиконов спреи за уплатнения м/у двете пласмасови части койте се движат ( там просто се задаржа влага) и повече не замръзва !
                  Fiat Stilo 1.9 JTD

Коментар

Larii написа:
                    Дърпаш дръжката пръскаш със силиконов спреи за уплатнения м/у двете пласмасови части койте се движат ( там просто се задаржа влага) и повече не замръзва !
                    Няма нищо общо с това колега. Проблема не е в самата дръжка а в механизма с резето или жилото за вътешната дръжка. Там и да пръскам и да не пръскам файда никаква...тя дръжката си се движи свободно, но вратата не се отваря...

Коментар

E ми значи аз такъв проблем нямам явно! Пък ще видим като стане по студено!
                      Fiat Stilo 1.9 JTD

Коментар

кола

Има една пружина вътре и тя може да прави проблем ама на Стило трудно се вади 2 ра та кора да се прегледа Един от форума беше намазал всички дръжки с някаква грес и пак заяждаше само като е студено Вътре е проблема след дръжката към самата брава

Коментар

Re: кола

kluchar написа:
                          Има една пружина вътре и тя може да прави проблем ама на Стило трудно се вади 2 ра та кора да се прегледа Един от форума беше намазал всички дръжки с някаква грес и пак заяждаше само като е студено Вътре е проблема след дръжката към самата брава
                          Е да де. Аз нали за това питам как се сваля дръжката за да мога да изкарам бравата и да я почистя и смажа... Уж сега намерих някакъв чалъм в интернет ама ще видим дали съм уцелил...

Коментар

кола

Ми като на ГОЛФ има едно винтче отстрани и като малко се размърда де изважда на стани малко

Коментар

Дръжката се сваля за 2 минути.1. Развинтваш винтчето отстрани на бравата което държи ключалката. Скрито е под пластмасова тапа. (то не пада, има си крайно положение, което е достатъчно да освободи ключалката)2. Издърпваш вече освободената ключалка.3. Вадиш дръжката като я плъзгаш първо настрани 2-3 см ( в посока задните светлини) и след това навън.Сглабянето е по обратния ред.Така ти се открива горната част на бравата, палеца и горната част на жилото. Можеш да пробваш, но аз съм пръскал и мазал там с какво ли не и резултата е никакъв.Проблема е в долната част на жилото и мястото където се опира в ламарината. Трябва да се изсуши и смаже самото жило което се движи в един маркуч, но затова трябва разглабяне докрай. Също така е хубаво да се извърти самото жило за да не се опира във външната част на вратата и да се сложи гумена или друга изолираща подложка.Успех
                              FIAT Stilo 1.9 JTD 115

Коментар

cho написа:
                                Дръжката се сваля за 2 минути.1. Развинтваш винтчето отстрани на бравата което държи ключалката. Скрито е под пластмасова тапа. (то не пада, има си крайно положение, което е достатъчно да освободи ключалката)2. Издърпваш вече освободената ключалка.3. Вадиш дръжката като я плъзгаш първо настрани 2-3 см ( в посока задните светлини) и след това навън.Сглабянето е по обратния ред.Така ти се открива горната част на бравата, палеца и горната част на жилото. Можеш да пробваш, но аз съм пръскал и мазал там с какво ли не и резултата е никакъв.Проблема е в долната част на жилото и мястото където се опира в ламарината. Трябва да се изсуши и смаже самото жило което се движи в един маркуч, но затова трябва разглабяне докрай. Също така е хубаво да се извърти самото жило за да не се опира във външната част на вратата и да се сложи гумена или друга изолираща подложка.Успех
                                Честно казано незнам точно за кое жило говориш. Доколкото помня в моята имаше само едно жило и то беше от вътрешната дръжка към бравата. Външната дръжка е хваната откъм ключа със някаква странна част от метал и пластмаса за бравата, но друго жило не помня да има във вратата. Да не кажа, че съм на 100% че няма. Утре, ако е хубаво времето ще я направя цялата процедура и ще нащракам снимки кое как се сваля.

Коментар

Working...
                                X