Здравейте, скоро имах проблем с ключа на Пунтото си и се замислих над една идея.Имам само един ключ за колата си който е с чип. Идеята ми е са изкарам втори който няма чип, а чипа от първия да го извадя и да го закрепя(залепя) някъде около ключалката, така който и ключ да използвам би трябвало да отчита че има чип. Има ли нещо смислено в това което написах или просто фантазирам?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Идея за кода на ключа
Collapse
X
-
"В кухата ръкохватка на КК(ключът) се намира Транспондера. Това е електронно устройство, което не се захранва с батерия и съдържа секретен код, който се предава по радиовълни. Когато КК се вкара в контактния модул, Транспондера се захранва от облъчващото го магнитното поле, създадено от специалната антена в контактния модул. След като се захрани, Транспондера излъчва секретния код и чрез специалната антена се приема от FC ECU."Fiat Brava 1.8 16V GT
Коментар
-
niko09 написа:"В кухата ръкохватка на КК(ключът) се намира Транспондера. Това е електронно устройство, което не се захранва с батерия и съдържа секретен код, който се предава по радиовълни. Когато КК се вкара в контактния модул, Транспондера се захранва от облъчващото го магнитното поле, създадено от специалната антена в контактния модул. След като се захрани, Транспондера излъчва секретния код и чрез специалната антена се приема от FC ECU."
Коментар
-
niko09 написа:"В кухата ръкохватка на КК(ключът) се намира Транспондера. Това е електронно устройство, което не се захранва с батерия и съдържа секретен код, който се предава по радиовълни. Когато КК се вкара в контактния модул, Транспондера се захранва от облъчващото го магнитното поле, създадено от специалната антена в контактния модул. След като се захрани, Транспондера излъчва секретния код и чрез специалната антена се приема от FC ECU."Временно карам Punto докато събера пари за Ferrari
Коментар
-
u_bo
-
И аз мисля да правя дисекция на един син ключ, защото му е скъсана халката и не мога да го закачам на ключодържател. Решил съм да си правя нов по описания начин от u_bo http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=26547 . moldovanov, ако си извадил чипа от синия (монолитния,неразглобяемия) ключ или пък някой друг, който е правил тази процедура нека да опише последователността на операците за да не унищожа чипа.
Коментар
-
код
като правите подобни процедури МНОГО ВНИМАВАЙТЕ да не пре..бете работата става и така но по добре съберете малко пари и си направете ключ като хората ако е счупен или скъсан може само да се смени тялота на ключа и да се сложи стария чип ВНИМАТЕЛНО колега беше пробил ключа да си го закачва и точно дупката в чипа та правихме нов цял ключ
Коментар
-
u_bo
някой беше писал , че е извадил ампулата, като с макетно ножче ВНИМАТЕЛНО е свалял слой по слой - много тънки
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар