Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ниските температури - проблем с централното

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ниските температури - проблем с централното

Колеги, първо честита Коледа на всички, желая Ви здраве и любов най-вече, както и много късмет!Днес при -3 градуса успях да си отключа колата, тъй като исках да видя как ще запали - всичко беше ОК, само че после не щя да се заключи. Преди съм я виждал да тръгва да се заключва, трака, пак се отключва и след 10-15-минутни опити се заключва. Сега обаче се отключи съвсем нормално от дистанционното и после нито от ключа, нито от дистанционното не щя да се заключи... Проблемите досега са били само при доста ниски температури, иначе си е наред (само дето след заключване се чува едно тракане за около секунда). Колата е внос от Италия и съответно е правена за тамошния пазар.
    Wer zu spaet kommt, den bestraft das Leben...
    ---
    Fiat Brava 1,2 16V SX

кола

провери първо бравата с централното да се смаже като начало ако не трябва да се отвори кората и да се извади и да се отремонтира има нещо износено /Не се отваря и затваря много пъти поредни, може да се развали централното/[/u]
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

ок, мерси, ще се пробвам след празниците
      Wer zu spaet kommt, den bestraft das Leben...
      ---
      Fiat Brava 1,2 16V SX

Коментар

Брава( някоя от бравите е натрупала клей и петлето мудно се движи поради студа а от централното иска за 2 сек. да заключи- с тампончета и разтворител трябва да се изчистят и наново смажат подвижните механизми по бравата- и ще щрака както трябва!Успех! :D
        Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Ще използвам темата, за да не пускам нова със същото заглавие.Днес сутринта натиснах за отключване, и не се чу нищо. Колата ми беше отключена. Понякога ми се случва да забравя да заключа, и си помислих че това е поредният път. Вечерта като тръгвах от работа, забелязах че светодиода на алармата мига. Натиснах "отключване", но светодиода продължи да мига, а реакция от мигачите нямаше. Пробвах заключване, отключване, "паник" - нито една функ-я не работеше. Светодиода на дистанционното светеше, т.е. дистанционното си работи.Паркирах пред вкъщи и започнах да си играя отново. Забелязах че светодиода в колата реагира на дистанционното - променя се мигането му, но самата аларма не функционира и не подава никакви команди наникъде. Централното заключване работи нормално, без да се затрудняват моторчетата. Сега съм без функциониращо дистанционно.Преди време изведнъж другото дистанционно отказа, но тогава даже и светодиода в колата не реагираше. Като си отключих, алармата запищя, а за да не ми пищи - махнах и бушона, и изгоря сирената От тогава карах с 1 дистанционно, до днес, когато вече нямам и него. Алармата ми не е фабрична, слагана е колкото да не е без хич. Нямам проблеми с акумулатор, все още окото му излъчва зелени вълни. Не знам дали някой има някаква идея за проблема, то си е електронен компонент, и трябва да се види от специалист, но реших да драсна, пък да видим

Коментар

Ами на някои аларми дистанционното трябва да се регистрира. На мен ми се е случвало да си забрави регистрацията, мисля че беше SUN II алармата-много стара. Това беше преди години, но си спомням че колата си беше заключена и имобилайзера активиран та се видях в чудо. Правилно ли те разбрах-алармата е активирана, но не се чува защото сирената е изгоряла? И при това положение не е ли по-добре да сложиш нова аларма за 55лв, да ти работят и дистанционните с централното и да се свършва?ПС. Не мисля че е акумулатор, макар че зеленото око не е гаранция (нали гледа само една клетка ). :D
            Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

Понеже си нямам идея - колко би ми струвало поставянето на нова аларма, и откачането на старата ? Щото ако ме натоварят двойно - няма смисъл! Освен това ако слагам нова аларма имам нещо предвид....Като натисна за заключено, светодиода на колата мига веднъжКато натисна пак заключване - мига два пъти, пауза малко, пак два пъти... и така си цикли.Като натисна за 3-ти път - започва да мига по 3 пъти, пауза, 3 пъти, пауза.....И така до 8 пъти ги броих, и реших че ако го натискам безкрайно много, ще мига безброй пъти. И спрях да натискам. Заключих си с ключа.

Коментар

Kитаиска работа са тиа аларми...комшиата си строши задното стъкло наскоро....Колата беше запалена и се заключи сама...

Коментар

ogi28b написа:
                  Понеже си нямам идея - колко би ми струвало поставянето на нова аларма, и откачането на старата ? Щото ако ме натоварят двойно - няма смисъл! Освен това ако слагам нова аларма имам нещо предвид....Като натисна за заключено, светодиода на колата мига веднъжКато натисна пак заключване - мига два пъти, пауза малко, пак два пъти... и така си цикли.Като натисна за 3-ти път - започва да мига по 3 пъти, пауза, 3 пъти, пауза.....И така до 8 пъти ги броих, и реших че ако го натискам безкрайно много, ще мига безброй пъти. И спрях да натискам. Заключих си с ключа.
                  Абе да не е изгоряло само управлението на алармата към централното? А алармата да си функционира, макар и без сирената де :D Нямам представа колко е демонтаж/монтаж, сигурно зависи и от това каква ти е старата аларма, как е свързвана и дали си купил новата аларма от монтажниците (защото повечето предлагат безплатен монтаж). Най евтината на пазара, която съм виждал напоследък беше 55лв в едно магазинче за електроника в кв. Изток. Сигурен съм, че можеш да си я монтираш и сам-имаше си инструкция.
                  Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

Не, алармата определено не функционираше в нито един свой възел. Просто отказваше да приеме команди от това дистанционно.Днес, след посещение в сервиза на Fuhrer, проблемът вече е отстранен. Алармата приема команди от дистанционното и работи нормално, както преди. Остава проблемът с другото дистанционно - все още не е активно, както и сирената все още не работи. Важно е че оправихме това, за което отидох. Колегата е супер-коректен Който се възползва от услугите му - няма да сбърка

Коментар

Току що алармата беше изкормена от колата, след като за пореден път започна да си прави квото си иска. Отново с помощта на Fuhrer МОЛЯ ВИ НЕ СЛАГАЙТЕ КИТАЙСКИ БОКЛУЦИ ПО КОЛИТЕ

Коментар

Working...
                      X