Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Брава стъкло

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Брава стъкло

Здравейте, колеги!От около месец имам Брава и днес свалих едното стъкло до долу, тъй като беше доста влажно. След това го вдигнах, но то отиде само до средата - не искаше по-нагоре и бях принуден да му помогна с ръка. След това обаче си вървеше само, т.е. става дума само за едно определено съвсем малко разстояние, в което не иска да се мести. Къде може да е причината?
    Wer zu spaet kommt, den bestraft das Leben...
    ---
    Fiat Brava 1,2 16V SX

Re: Брава стъкло

Peshev написа:
    Здравейте, колеги!От около месец имам Брава и днес свалих едното стъкло до долу, тъй като беше доста влажно. След това го вдигнах, но то отиде само до средата - не искаше по-нагоре и бях принуден да му помогна с ръка. След това обаче си вървеше само, т.е. става дума само за едно определено съвсем малко разстояние, в което не иска да се мести. Къде може да е причината?
    заклинява и мотора решава че е до края.-почисти си всички клеми с контактен спрей (не ВД40) - на бутони , на вратите.., на релето- почисти и смажи гумените водачи на съклото

Коментар

10x
      ---
      Fiat Brava 1,2 16V SX

Коментар

Тея гумени водачи със сигурност са ти проблема,аз мойто като го измия и се оправя докато засъхнат пак....ще трябва да махна кората да ги смажа че се вдигат по един час
        Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
        Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
        Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

вземи спрей - силиконова смазка, няма нужда от разглабяне

Коментар

то се оправи от само себе си, вероятно някакъв боклук му е пречил...
            ---
            Fiat Brava 1,2 16V SX

Коментар

u_bo написа:
              Ще използвам темата на клегата да попитам защо със застудяването все потрудно се вдигат стъклата на Бравото?Дали и аз трябва да смазвам водачите.
              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
                u_bo написа:
                Ще използвам темата на клегата да попитам защо със застудяването все потрудно се вдигат стъклата на Бравото?Дали и аз трябва да смазвам водачите.
                смазването им няма да навреди, но сега се сетих чепонякога пластмасовата(или гумена беше) черна лайсна , която уплътнява стъклото отвън,тази дето действа малко като чистачка - та като се зацапа и става МНОГО бавно движението на съклотолекувам я със парцалче и силиконов спрей, НО много хубаво я подсушавам от спрея - ако само я намажеш без да го избършеш после силикона - ще цапа стъклото много гадно.почистването на контактите да не се забавя

Коментар

Working...
                X