От известно време дистанционното на алармата ми се задейства трудно. Казаха ми,че било от самата кутийка / бутоните се скапвали лесно/. Някой знае ли дали може платката да се премести в по - солидна кутийка или да се програмира друго дистанционно? И къде може да се направи?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дистанционо за аларма
Collapse
X
-
В магазините за електронни елементи има подобни кутийки. Все ще намериш такава в, която да вкараш платката на дистанционното, но дупките за бутоните едва ли ще паснат. Ако си сръчко все ще я пригодиш някак. Настройването на друго дистанционно е трудно и скъпо занимание, дори не знам дали някой се занимава с това... Има друга често срещана причина за неработещо дистанционно - контактните пластини, или пруйинки, които са допрени до батерията. Най-добре разглоби дистанционното и без да вадиш батерията провери дали има ток на местата, където пластинките са запоени за платката. Възможно е и въпросните спойки да се нуждаят от ново припояване. Успех!P.S. Забравих да кажа, че има възможност и самите бутончета да смениш, но трябва да си сигурен, че там е проблема. И друго... ако е изпускано достанционното има вероятност да му е мръднала честотната настройка нанякъде, но това се отнася за случаите, когато достанционното хваща от 3 метраFrontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Имам същия проблем - прекъсва ми дистанционното (не е батерия, нито контакти, нито ключетата на бутоните).След като обиколих 3-4 алармаджии стана ясно, че е най-добре да се отиде при производителя (ако алармата е българска) и да се вземе ново дистанционно.Лошото е, че нито знам къде е монтирана алармата, нито какво производство е. Ако някой е виждал ето такъв пулти знае от каква аларма да свирка.2.4 JTD
Коментар
-
Re: Дистанционо за аларма
nikolay nikolov написа:От известно време дистанционното на алармата ми се задейства трудно. Казаха ми,че било от самата кутийка / бутоните се скапвали лесно/. Някой знае ли дали може платката да се премести в по - солидна кутийка или да се програмира друго дистанционно? И къде може да се направи?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар