mirolock написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Миро продава ли скъпо и палене на фиат с манивела
Collapse
Заключена тема
X
X
-
snaiperisto написа:mirolock написа:прав сицената на мастер ключа е 95 лв.Alfa Romeo ,146, 1.9JTD, '99
Коментар
-
mirolock написа:snaiperisto написа:mirolock написа:прав сицената на мастер ключа е 95 лв.
Коментар
-
По начина по който направи коментар явно ти се струват страшно много пари мислеш че си надценявам труда.Не желая да се оправдавам, но за копие на син ключ в почти всяко едно ателие ще ти поискат 70лв. - срещу които ще получиш копиране на чип и нарязване на ключ по твоя / 80% от случаите износен / ключ.За разликата от 25 лв. - при направата на мастер ключ има демонтаж и монтаж на имото,генериране и програмиране на чип + нарязване на ключа с електронна машина.Същата такава машина се използва в заводите производителки за направата на ключове, което от своя страна според мен е идеалното съотношение цена/качество. в Тази връзка моля те да ми кажеш дали фирмения сервиз предоставя услугата поръчка на мастер кляч и на каква цена.С горе казаното не желая да се заяждам с теб , но исках да обясня защо искам толкова много пари за една такава услуга.МироAlfa Romeo ,146, 1.9JTD, '99
Коментар
-
mirolock написа:По начина по който направи коментар явно ти се струват страшно много пари мислеш че си надценявам труда.Не желая да се оправдавам, но за копие на син ключ в почти всяко едно ателие ще ти поискат 70лв. - срещу които ще получиш копиране на чип и нарязване на ключ по твоя / 80% от случаите износен / ключ.За разликата от 25 лв. - при направата на мастер ключ има демонтаж и монтаж на имото,генериране и програмиране на чип + нарязване на ключа с електронна машина.Същата такава машина се използва в заводите производителки за направата на ключове, което от своя страна според мен е идеалното съотношение цена/качество. в Тази връзка моля те да ми кажеш дали фирмения сервиз предоставя услугата поръчка на мастер кляч и на каква цена.С горе казаното не желая да се заяждам с теб , но исках да обясня защо искам толкова много пари за една такава услуга.Миро
Коментар
-
ключове
Мисля че на колегата цената е добра Едва ли някаде ще ти направят такава услуга Няма значени тали сервиза е фирмен или не въпроса е да се свърши работа на прилична цена и колкото се моче качествено Такова нещо във фирмен сервиз трудно биха ти направили в повечето слючай сменят ключа и ECU което при Фиат е доста пари и то за втора употреба
Коментар
-
УВАЖАЕМИ snaiperisto,направих си труда прочета повечето постове направени от теб или тези в които си дал своето мнение - единственото което разбрах от тях е че навсякаде си опозиция на всичко и си недоволен то всички и от всичко, явно това е твоя начин на живот."...добре че има интернет та човек да се информира за това-онова та да не го скубят като гъска тоя и оня с разни ксенони по 1000лв. , аларми по 500 , разни чипове и електроники дето струват стотинки и ключове по 100лв............................................. .................................................. ......" - С това си изказване се почувствах леко засегнат, би ли ми дал информация къде в голямото "интернет пространство" си срещнал по-добра цена за това за което съм предложил в пост и кое ти дава повод че скубя като гъска хората които имат нужда от такава услуга?Или си на принципа да се оплюе всичко и всеки не зависимо дали си наясно за какво става дума- само и само да участваш в разговора.МироAlfa Romeo ,146, 1.9JTD, '99
Коментар
-
Колега Миро, напълно те подкрепям в мнението ти за труда. Като цяло българите не оценяваме собственият си труд и от там и труда на другите ни се струва "маловажен". Това съм го видял навсякъде където съм работил, все на другият работата изглежда по-лесна, ама не е. Като ми каже някой, че му става лошо като си види сметките в края на месеца, аз му казвам, че на мен ми прилошава като си видя заплатата - там е проблема, от разходите не можеш да избягаш.Искам и да те попитам на моят син ключ има номер от една буква и три цифри - по тях ли се нарязва новият ключ (син) и остава само да се презапише кода или и за син ключ трябва да се демонтира имобилайзера?Поздрави, ИлкоFiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
Механичния код на Фиат започва с буквата W и следват 4 цифри , например W1132.Това което си видял на твоя ключ е информация за модела на ключа.Когато се прави син /работен/ ключ се копира информацията от твоя син ключ върху нов - празен / непрограмиран /.Това означава ,че не е необходимо да се демонтира нищо от колата- трябва да дадеш твоя ключ на колега Димитър Куршумов който е на пазара и да ти изработи копие на твоя работещ.Ако твоя ключ е износен и трудно превърта патрона на запалването е необходимо да дойдеш при мен за да ти направя ключ с електронната машина.МироAlfa Romeo ,146, 1.9JTD, '99
Коментар
-
mirolock написа:УВАЖАЕМИ snaiperisto,направих си труда прочета повечето постове направени от теб или тези в които си дал своето мнение - единственото което разбрах от тях е че навсякаде си опозиция на всичко и си недоволен то всички и от всичко, явно това е твоя начин на живот."...добре че има интернет та човек да се информира за това-онова та да не го скубят като гъска тоя и оня с разни ксенони по 1000лв. , аларми по 500 , разни чипове и електроники дето струват стотинки и ключове по 100лв............................................. .................................................. ......" - С това си изказване се почувствах леко засегнат, би ли ми дал информация къде в голямото "интернет пространство" си срещнал по-добра цена за това за което съм предложил в пост и кое ти дава повод че скубя като гъска хората които имат нужда от такава услуга?Или си на принципа да се оплюе всичко и всеки не зависимо дали си наясно за какво става дума- само и само да участваш в разговора.Миро
Коментар
-
mirolock написа:махни си ключалките - няма да имаш нужда от цървули гладни.....А и между другото ти отговарям.....нещо не ти разбрах намека, това заплаха ли е...
Коментар
-
@snaiperisto: За да си поръчам "оригинален" червен ключ на фиат-а, цената, която ми обявяват FIAT е 200 до 400 евро според модела на имоишмайзера ми. Цена без доставка и монтаж. Сменя се имоилайзера + четеца... Допълнително по 100 евро на ключ или да си обуча ако мога моите към новия имоишмайзер. Айде, ходи плю пак...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар