Здравейте,В следствие на работата ми с имобилайзери в последните години стигнах до следния извод който искам да споделя с Вас.В много голям процент от случаите за проблем с имобилайзера виновник е акумулатора , т.е. стараейки се да спестим пари от некопуването на нов акумулатор клиентите карат колата до като той тотално не свърши и което е още по лошо, дават ток от бустер или от друга кола, също така хлабави и лоши букси .За всички автомобили произведени след 1995г. и при наличието на фабричен и имобилайзер смяната на акумулатор трябва да става на всеки 2-3години, още повече след като в България беше въведено карането да става с включени фарове през зимните месеци, в период в който се кара и с включен вентилатор на парното което също е един голям консуматор.Надявам се тази информация да е полезна на четящите този форум.Миро
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Предпазване от проблем с имобилайзера
Collapse
X
-
nasty, на дедрата е така - алармата блокира запалването на мотора (подаването на напрежение към ЕКУ , май) , ако не я изключиш. Ако случайно ти падне батерията, след като дадеш контакт, някъде има едно скрито ключе, което се вика OVERRIDE контрол, и само ти си го знаеш къде е, против кражби е скрито някъде. Натискаш го докато си на контакт, и играеш. За аларми които се свързавт с имобилайзера (транспондера) нека по-запознатите да кажат, а това което описах, го има като FEATURE и на моята аларма, но не е инсталирано, предишният собственик не го е желал.
Коментар
-
ilkoD написа:Намерих къде е машинката :D И двата кабела бяха изключени. Включих ги, светна ми Сode лампата, но пък продължи да си пали колата. Пробвах 10-тина пъти, пали, а лампата не изгасва.Киро го знам, затова ще отида във Варна
Коментар
-
помощ моля ви спешно е
хора кажете някой който може да разкара тоя код имам мареа и пунто на пунтото свети и неиска да пали мареата за сега си върви нека се свърже с мен или на мейл haosa@mail.bg или на ай си кю 314377056 или скайп haosa78 или нека ме набере на мобилен телефон 0887 80 06 08 и да затвори веднага аз ще го избера това се случи днес като исках да го подкарам благодаря ви предварително аз се намирам в София
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар