Здравейте, имам малък проблем с ключа, колата ми е Браво JTD 10.1999г. Имам два сини ключа, но нямам червен. Колата ми е с код, на ключа имам символ за код. Нямам проблеми с паленето и с двата ключа. Като дам на контакт си светка лампата CODE и после изгазсва. Единия ми ключ не може да заключва/отключва колата от разстояние. Имах Рено Меган и при него знам че като падне батерията на ключа и си губи паметта. На моя ключ батериите са нови. Явно трябва ключа да се "запознае" или нещо от сорта. Може ли някои да даде съвет?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ключа не отключва/заключва колата от разстояние
Collapse
X
-
ОПРОСТЕНО ПРОГРАМИРАНЕ.Дистанционното управление винаги трябва да се програмира при:-Изключена аларма.-Изваден ключ за запалване или в позиция паркинг.-Авариен ключ(с изключение на версиите за английския пазар, които нямат такъв) в позиция включен.По този начин на програмиране се разпознават неограничен брой кодове на дистанционни, но само последните 8 остават запаметени от алармата.1 Натиснете бутон (5) на приемника разположен в центъра на предната лампа за осветление и го дръжте натиснат, лампичка (4) трябва да мига.2 Натискайки бутон (5) натиснете бутон (3) на дистанционното управление.3 Когато лампичката (4) светне постоянно, освободете бутон (3) на дистанционното.4 Освободете бутон (5) и край на програмирането.Когато контролния бутон (3) на дистанционното е натиснат и лампичката (4) спре да мига и загасне, това означава, че паметта на приемника е затворена-ЗАЩИТЕНА. Трябва да се препрограмира.Дано съм ти бил полезен и успех.Marea Weekend HLX Jtd 110
oO(_)____////____(_)Oo
Коментар
-
Благодаря TIP.Здравей колега Нanio,интересуваме преди това работили ли са ти и двата ключа или откакто си я взел единият не работи?Пробвали схемата на Rokambol?Какъв е ефекта? Ако направя горното да не вземе да ми работи другият ключ, атози не?Fiat Marea 1.8/16v '96 HLX
Български газов инжекцион - Бардолини
Коментар
-
Съмнявам се, че ще успееш да направиш горното. След определен брой запалвания Алармата на колата влиза в режим "само четене" и за да приеме ново дистанционно ти трябва 4 цифрена паролаSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Хей, позволете и един въпрос и от мене.На моята Мареа алармата и дистанционното заключване не работят.Изключена е от ключа, който се намира до таблото с бушоните и затворен с панела отляво долу на кормилото.Като я пусна след 2-3 сек се получава звуков сигнал под предният капак и просветване на всички мигачи и започва да мига светодиода на централната конзола над ключовете на климатроника.Но не се изключва от сините ключове на запалването, а при опит за запалване се включва доста шумен звуков сигнал.Пробвах няколко пъти опростеното програмиране, което е дадено тука, но се получава ситуацията, която е посочена най-долу в забележката - вместо диода на приемника да светне постоянно той изгасва.Пишете, че в такъв случай паметта на приемника е затворена-защитена и трябва препрограмиране на самата аларма.Бихте ли ми пояснили какво означава това препрограмиране и къде трябва да се направи?В специализиран сервиз за Фиат или има вероятност някоя фирма за аларми да могат да го направят.Не ми се иска да сменям алармата и да нося и едно подмятащо се на връзка с ключовете дистанционно - харесва ми как компактно е поместено оригиналното в единственият ключ.От инженерна точка е брилянтно просто решение. Благодаря предварително за мненията ви и съветите. П.П. : Смених батериите на ключовете с чисто нови, но това не промени нищо.Инак диодчетата на самите ключове просветват като натисна копчетата.Marea Weekend 2.020V
Коментар
-
Значи, паметта се самозаключва на 256-тото запалване, ако не ме лъже паметта. В същия този pdf файл е описана и процедурата по програмиране на ключове. Трябват ти мастер ключа и табелката/картата с кодовете за алармата. За съжаление го нямам под ръка, но ако другия колега може, нека качи и останалите части.Успех!
Коментар
-
проблем с кода
Здравейте, имам същият проблем с алармата от ключа (син), колата е FIAT Marea 1.9 TD 98 г. Пробвах варианта със схемата но диода изгасва. Проблем е , че нямам код за препрограмиране, а и незнам как става. Ходих по всички сервизи в Русе и ми казаха, че немогат да го оправят. Имали начин да се оправи?
Коментар
-
Няма начин. Италианеца го е измислил хитро - не ти трябва само достъп до ключа и до купето, но и достъп до код-картите, които повечето собственици забравят да продадат с колите си...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар