Някой знае ли как и какво да шунтирам, за да накарам ел. стъклата да работят без контакт? На типото беше лесно, но при мареата не става. Ясно ми е, че трябва да се бърника в модула (от графиката по-долу), но точно какво и как...?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Отваряне и затваряне на стъклата БЕЗ нужда от контакт. - Ок!
Collapse
X
-
Откриваш, на коя жица е захранването +12 волта при контакт, след което връзваш една жица с постоянен +12 волта към нея през един по-голям диод и готово. По-лесно става директно, като прекъснеш захранването на модула-т.е. срежеш жицата и закачиш една с постоянен +12! Замислил съм някой ден да си направя едно закъснение, както и автоматизирано вдигане и на дясното стъкло, но все не остава време да се занимавам...Frontera Sport, X20SE март 1998
-
Vladim написа:Откриваш, на коя жица е захранването +12 волта при контакт, след което връзваш една жица с постоянен +12 волта към нея през един по-голям диод и готово. По-лесно става директно, като прекъснеш захранването на модула-т.е. срежеш жицата и закачиш една с постоянен +12! Замислил съм някой ден да си направя едно закъснение, както и автоматизирано вдигане и на дясното стъкло, но все не остава време да се занимавам...
Коментар
-
Re: re
gmg_service написа:Става става.Само ,че аз съм си го направил не постоянно на +(защото има 20-25 mA конс.), а през едно леленце към вратите.И при отворена поне една врата ми работят стъклата.ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
Коментар
-
Pecho написа:gmg_service написа:Става става.Само ,че аз съм си го направил не постоянно на +(защото има 20-25 mA конс.), а през едно реленце към вратите.И при отворена поне една врата ми работят стъклата.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
gmg_service написа:...ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
Коментар
-
Re: Отваряне и затваряне на стъклата БЕЗ нужда от контакт.
brat_John написа:Rokambol написа:.... да накарам ел. стъклата да работят без контакт? На типото беше лесно...
Коментар
-
Re: Отваряне и затваряне на стъклата БЕЗ нужда от контакт.
Rokambol написа:brat_John написа:Rokambol написа:.... да накарам ел. стъклата да работят без контакт? На типото беше лесно...FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар