От 2 дни имам Брава и срещам следния проблем...тръгвам да паля и ключа не се варти наникаде, волана сящо е блокиран ...знам че има някакъв чип в ключа, чел съм за това тук....та след десетина минути на всевъзможни опити с ключ скорости и аларма се оправих ама така и неразбрах как.... :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с ключа при запалване на Брава.
Collapse
X
-
Re: Проблем с ключа при запалване на Брава.
SSPURSS написа:От 2 дни имам Брава и срещам следния проблем...тръгвам да паля и ключа не се варти наникаде, волана сящо е блокиран ...знам че има някакъв чип в ключа, чел съм за това тук....та след десетина минути на всевъзможни опити с ключ скорости и аларма се оправих ама така и неразбрах как.... :DFiat Marea Weekend 1.6 16v SX '98г.
Lancia Dedra 1.6 91г.
-
SSPURSS написа:дано да си прав ....ще пробвам с волана ако се случи пак...все пак бих изслушал и други мнения.........нещо не ми е ясно...защо волана е заключен? аз съм спрял преди това както винаги....нищо не съм правил за да бъде заключен после....Fiat Marea Weekend 1.6 16v SX '98г.
Lancia Dedra 1.6 91г.
Коментар
-
Humppa
[quote="valataatа ми при мен когато е изкаран ключа при наи лекото движение воланът се заключва та може би просто като си излизал да си го врътнал леко или не знам и така при мен е точно същата работа като при теб, но така ми беше и на самарата и на другите коли знам, че е така. Чипът за който питаш няма общо с въртенето на ключа, а с паленето.[/quote]Аз често си заключвам волана неволно при излизане от колата - като закача волана с бедро и той се заключва. А това е така защото той е свален максимално надоло.
Коментар
-
[quote=Humppa]"valataatа ми при мен когато е изкаран ключа при наи лекото движение воланът се заключва та може би просто като си излизал да си го врътнал леко или не знам и така при мен е точно същата работа като при теб, но така ми беше и на самарата и на другите коли знам, че е така. Чипът за който питаш няма общо с въртенето на ключа, а с паленето.[/quote написа:Аз често си заключвам волана неволно при излизане от колата - като закача волана с бедро и той се заключва. А това е така защото той е свален максимално надоло.Fiat Marea Weekend 1.6 16v SX '98г.
Lancia Dedra 1.6 91г.
Коментар
-
blondy_driver
и още нещо......
незнам каква ти е брава-та,но почти сигурно е че имаш code което ще рече,че е хубаво да направиш половин оборот завъртане на ключа (т.е. на контакт както се казва) да изчакаш няколко секунди най - добре докато индикаторите на смукача и airbag-a (ако имаш такъв) изгаснат...тогава да завъртиш ключа още половин оборот и колата ще ти запали блондинка съм та не се знае до колко съм ясна но пък съм безкрайно изчерпателна
Коментар
-
mariobg
-
еййй блондинки ...мерси определено ми помагате.... :D реших си проблема...самата ключалка нещо не е в ред.Марио....ми първа е тази....срамно ли е все някога да се качиш в кола не като куфар?...та ако съм те издразнил с тъпия ми проблем сори....и като видиш тема пусната от мен не се занимаваи да четеш защото срам ни срам ще задавам подобни въпроси в блиските месеци..... :DFiat Brava 1.6 16V '98
Коментар
-
mariobg
Реклама
Collapse
Коментар