Вчера при отваряне отвътре на шофьорска врата ФИАТ КРОМА 2007 нещо стана с вътрешната дръжка. Много лесно се дърпа и не иска да отключи вратите и не се отваря вратата. Отвън става отварянето. Търся някакви насоки за ремонт и помощ как се сваля кората и какви са рисковете. Има ли смисъл да се занимавам сам или да търся сервиз? За Варна става дума.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Счупена вътрешна дръжка на фиат крома
Collapse
X
-
Смяната не е трудна,трябва да свалиш кората нищо друго.Дръжката в ахм.ауто е около 60 лв.,аз съм с такава и нямам проблем.Втора ръка е 40-60 лв. ,но не мисля ,че си заслужава.
Самата кора по спомен ще ти обясня как се сваля,цялата кора има 3 болта,2-та болта се намират под лайстната която продължава след бутоните за ел.стъклата.Самата лайстна е на щипки и се маха с нещо тънко и плоско и напън за да не наранши.След това махаш и бутоните,3-тия болт е като отвориш дръжката има една гумена тапа ,махаш я и развиваш.До колкото помня болтовете бяха шестограми.Други захвати няма,след като си махнал изброените неща пак със същото тънко и плоско нещо подпъхваш между кората и ламарината и на набарване намираш щипките и напъваш една по една за да не ги счупиш.
След като откачиш всички щипки не дърпай кората понеже трябва да откачиш жилото и още 2 букси мисля имаше за лампичката за алармата и долу ниско осветление.
Самата дръжка ще я видиш тя е захваната с 2 болта на кората и се сменя цялата с черната част заедно,не само лъскавото е може и само лъскавото,но си се продава комплект и няма смисъл да разглобяваш.
Успех ,не е толкова трудно колкото изглежда,като на всяка друга кола си е .
-
Ето и линк за дръжките,аз като поръчвах оригиналните бяха изчерпани и съм с тази по-евтината
http://axm-auto.com/index2.php?brand...122&subcat=187
Коментар
-
Предна лява и задна лява взаимно-заменяеми ли са?Fiat Croma 1.9 JTD 110kw 2006
https://www.carspending.com/bg/profile/1503822642963639
Коментар
-
George1984 написа: Преглед на мнениетоПредна лява и задна лява взаимно-заменяеми ли са?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар