Колеги имам едно странно запиране в контактния ключ което доста често като запре не ми позволява така да го нарека да изключа от контакт и съответно да изгася двигателя. От друга страна понякога се случва (но по рядко), когато завъртя ключа съвсем леко по посока да включа на контакт но стигна само до междинно положение да не мога да върна отново ключа в положение че да го извадя. За да мога да го върна трябва да го завъртя на контакт и да го върна и всичко си е ок. Нещо подобно ми се случва и с позицията ПАРК. Къде и какво да търся и как да отстранявам. Ако съм останал с правилно впечатление мога да извадя патрона от ключалката и евентуално там да почистя, но все пак очаквам малко по-опитни и компетентни мнения от моите.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с ключалката на Брава 96г.
Collapse
X
-
ПАРК не го ползвай
Свали клемореда и пробвай да въртиш само ключа да видиш дали се оправя
http://prikachi.com/images/988/6171988k.jpg
Може да смажеш ключа и да пробваш пак -не се прави ама иначе е по сложно
и другото е да свалиш патрона и да го разглобиш ако не си вързан в ръцете може и да се справиш -това където ти казва колегата
ако имаш проблем пишиПоследна редакция от kluchar; 05.09.2017, 18:05.
Коментар
-
Добре колеги ще опитам предложенията. Клемореда съм го смъквал знам как. Оправен съм и с патрона ще се справя само трябва да разбера как е закачен за да го откача. Имам малка машинка с дребни пили и подобни ще огледам за стърчащи пъпки и ако има ще ги опиля. Освен патрона и клемореда друг механизъм вътре има нали, защото подозирам че е нещо по-дълбоко в цялата ключалка? А защо да не ползвам позицията ПАРК? Слабо място ли са им?Fiat Brava-ELX 1,8 GT 96
Коментар
-
Сигурно от въртенето си загубил блокировката, имаше едни пластмаси които трябва да се подредят по определен начин и аз изпаднах преди време в същата ситуация, ключаря знае най-добре.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар