Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Замръзнали врати и багажник Стило (5 врати)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Замръзнали врати и багажник Стило (5 врати)

Привет,
    имам питане относно замръзването на багажника на Стилото - не мога да го отворя от копчето (не дава контакт може би), а бравата му е счупена.
    Защо се получава според вас - има вода вътре или?
    Последния път го отворих, сложих чанта вътре и 5мин. по-късно не можех вече да го отворя....

И другото което е неприятно - всяка зима ми замръзват двете задни врати. Не мога да кача децата
    Купих глицерин да ги мажа, но защо точно те замръзват...идея си нямам.

Поздрави!

Бяхме пуснали една тема за зимата.Там съветваш да намажеш с силикон.Или с wd 40 да напръскаш .Също така мисля,че могат да се отворят задните ти врати с малко повече напън .
    this

Коментар

Може да си оправиш патрона
      Да се смаже бравата
      да се свали кората и да види машинкатае не центраелното .
      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

За зимата ако автомобила е навън се купува за гумените уплътнения силиконов спрей-смазка с който се напръскват гумените и пластмасови уплътнения.За металните части и ключалки се купува и се пръска със спрей -смазка за ръжда.И двете ги продават чат пат в ЛИДЛ на доста сносни цени.Дори силиконовия спрей смазка съм го купувал на намален на цена 1.49лв.

Пневматичните амортисьорчета на капака на багажника също могат да се напръскат леко със смазка- няма значение която от двете.Започват да работят доста добре и капака пада по-леко, плавно и "мазно" ...

Освен това си проверете уплътненията дали не задържат някъде вода и тя да замръзва.

Аз обикновено пръскам с тези смазки когато ще ходя на почивка зимата и колата ще нощува навън в студа.Дори си ги слагам за всеки случай в багажника, а после в чантите в хотела, след като съм напръскал преди да отида на почивка.Миналата година при -12 под нулата не съм имал никакви проблеми.

Така като напръскате със силиконовия спрей смазка вместо да замръзнат гумените уплътнения и да "залепнат" едно за друго, гума за пластмаса или гума за метал конденза от въздуха замръзва върху силоконовата смазка и леда не залепва гумените уплътнения.

Виждал съм зимата как си "свалят"(тоест късат) гуменото уплътнение на вратата от дърпане на вратата и желание да се отвори вратата на всяка цена...
        Последна редакция от alfa racer GTA; 05.12.2016, 21:08.
        алфист по рождение, италианец по желание

Коментар

Благодаря за отговорите.
          Поради някаква причина, не съм получил съобщения за тях.

Коментар

Да се включа и аз в темата.. имам лични наблюдения, че WD-40 замръзва. Не знам до колко съм попаднал на менте, но е купувано от голяма верига магазини. Моят проблем е, че не ми замръзват оплътненията, а самата дръжка от вънка. Не може да се дръпне за да отвори, просто стои като залепнала, докато от лостчето вътре се отваря без никакъв проблем. Чудя се дали силиконовият спрей е подходящ за самата дръжка отвънка и едновременно за механизма който заключва вратата към купето. Също така, като отворя не ми светва лампата на вратата и индикацията на таблото за отворена врата, което ме навежда на мисълта, че освен залепналата външна дръжка е позамръзнал и самия механизъм (той активира копчето за отворена врата).

Коментар

nikolai91 написа: Преглед на мнението
              Да се включа и аз в темата.. имам лични наблюдения, че WD-40 замръзва. Не знам до колко съм попаднал на менте, но е купувано от голяма верига магазини. Моят проблем е, че не ми замръзват оплътненията, а самата дръжка от вънка. Не може да се дръпне за да отвори, просто стои като залепнала, докато от лостчето вътре се отваря без никакъв проблем. Чудя се дали силиконовият спрей е подходящ за самата дръжка отвънка и едновременно за механизма който заключва вратата към купето. Също така, като отворя не ми светва лампата на вратата и индикацията на таблото за отворена врата, което ме навежда на мисълта, че освен залепналата външна дръжка е позамръзнал и самия механизъм (той активира копчето за отворена врата).
              Силиконовия спрей е добро решение , но трябва да се пръска по-честичко , аз лично 3та зима ползвам тефлонов спрей и с едно пръскане изкарвам зимата без проблеми.Да отбележа никога не карам зимно време /когато температурите са под 0 по цял ден/ колата на автомивка с водоструйка понеже е сигурно отмиването на какъвто и да е спрей!
              koce73 , Fiat Marea Weekend 1.6 16V 1997 специално пригодена за тежък терен , отскоро и Subaru Forester 2.0 2005 за още по-тежък терен 0895747442

Коментар

Така е, тефлоновият спрей е по-доброто решение!
                FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

Пръсках всичко около дръжката и вътре в пролуките около нея... използвах силиконов спрей на Мотип, но пак замръзна :X

Коментар

Колега,решението за замръзнали ключалки и тем подобни механизми е антифриз концетрат.Мажеш с четчица гумените уплътнения и при възможност с пулверизатор пръскаш през отворите вътре в бравите.Ако замръзне и при -40 ми се обади да ме псуваш.На Семково 2015/2016 -29 абсолютно никакъв проблем
                    198mjet Bravo

Коментар

Здравей колега,
                      Относно отварянето на багажника - има едно моторче,което улеснява отварянето. Достъп до него има като се махне кората на бравата отвътре. При мене беше се изместило и го фиксирах,но може и да е изгоряло.
                      Смяната е лесна,ново не съм търсил,но мисля че лесно ще намериш втора употреба.
                      Относно замръзването на дръжките- преди години успях да се преборя. Не помага нито спрей,нито грес,нито нищо,защото не замръзва самата дръжка,а жилото,което отваря вратата отвън. То е с U образна форма-така е сложено и от това,че в долната му част се кондензира влага при температури под -5 гр. то замръзва и дръжката е като закована. Ако все пак се дръпне по силно,то вратата се отваря,но после не може да се затвори,докато колата не загрее.А понеже дизела загрява в движение,то трябва да се държи с ръка.
                      Освен това при насилственото отваряне външната дръжка се охлабва и стои като счупена,но след като колата загрее всичко се оправя. Временен вариант е замръзналите врати да се отварят отвътре.
                      Проблемното жило се лекува като се свали и му се налее топло масло или се смени с ново.
                      Достъпът до това жило е като се разглоби вратата,сваля се и стъклото и бравата.
                      Стило 1.9 JTD 115 к.с.5 вр.2001 г.

Коментар

Working...
                      X