Здравейте на всички.Имам проблем с имобилайзера. Ключето CODE свети на таблото и не иска да изгасне и съответно няма нито искра нито бензин и колата е пълен труп. Днес пробвах с друг ключ, антена, имобилайзер и комп от работеща кола и пак няма палене - лампата не гасне.Какво да гледам, че се изчерпах вече? Има ли някакво реле което да управлява имобилайзера?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Странен проблем с имобилайзера на Пунто ГТ3
Collapse
X
-
кола
Ако е било комплект с ECU BSI-това с бушоните и чипа трябва да запали антената няма значение Освен някъде да се губи захранването маса на двигателя ,бушони при двигателя или да не си е удрял -драш бутонаТа първо как спря да свети изведнъж ,като се опитваше да палиши акумулатора падна много
Коментар
-
Проверил съм всички бушони, при двигателя, при жабката и в двигателния отсег.Колата я закарах пред нас и всичко си беше ок, но след една седмица когато исках да я запаля излезе кода и от тогава не пали. Пробвах с няколко акумулатора, ток и давам от друга кола и пак не става.Пробвах и с бутона под седалката, но пак не става.
Коментар
-
Колата е 97г. Най-вероятно няма да стане, защото пробвах и с ЕКУ от Пунто ГТ1 което е 94г и не би трябвало да има имобилайзер, но пак не става. Кода си свети и няма искра и бензин.Възможно ли е от омасляване да не контактува добре някоя маса. Имам подкартерно налягане и от един маркуч под акумулатора излизаха маслени пари, които са омаслили всичко под акумулатора и около скоростната кутия.
Коментар
-
Днес почистихме всички маси около акумулатора, под него, на скоростната кутия, но няма никакви подобрения. Също така проверих и дали няма прекъснат кабел от имото до Екуто. Кабелите са общо шест (черен, червен, синьо-бял, сиво-зелен и 2бр бели) само на белите не ми показва на нито един от пиновете на екуто съпротивление, но и не виждам в снопа преди буксата на екуто да има два бели кабела. Другото което забелязах е че в снопа с кабели преди буксата на екуто има 6бр. кабели (маса) които са оголени. По нищо не личеше някой преди мен да отварял снопа и да е преправял нещо. Тези оголени кабели нормално ли е да са така заводски или нещо е барникано.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар