Здравейте наскоро си закупих фиат стило 1.9 JDI 2005 година. С колата ми дадоха два ключа само на единия от тях има копчета за заключване и отключване , там ми казаха че трябва да си сменя батерията на ключа и ще си бачка. Та смених си батерията ключа премигва когато натисна бутон но колата не реагира нито отключва нито заключва.Дали проблема може да е в батерията или някой бушон да е изгорял много ще съм ви благодарен ако ми дадете съвет . първа кола ми е не разбирам много от коли но пък разбирам доста от електроника.Благодаря ви много !Грешен раздел -> ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с централното заключване на Стило
Collapse
X
-
Re: кола
kluchar написа:Виж бушоните под волана в ляво може да е закачиш на диагностика с програмата за ФИАТ-Multiecuscan от сайта им може да научиш повечеМоже да се закачи с машина за чипове да се види централното
Коментар
-
Аз така и не намерих решение на въпроса. Нямам Code Card и дистанционното ми седи, без да се ползва.Сложих китайски приемник с две дистанционни в шофьорската врата и сега имам централно през дистанционното.Аз не намерих начин да закача приемника, така, че да мога да ползвам всички опции, отваряне на багажника, затваряне на прозорците при задържане и т.н.Не е важно хората какво казват, а как ти го чувстваш !
Коментар
-
evgeni85 написа:Отиваш в представителство на фиат със големия талон. Плащаш си за код карта и чакаш да дойде. После с компютър и ФЕС адаптираш дистанционнотоНе е важно хората какво казват, а как ти го чувстваш !
Коментар
-
Здравейтепиша в краен случай - четох рових чудих се разглобявах гледах изобщо много неща.. та една вечер си заключвам Stilo 2003г. 1.9 jtd 115 MW със синия ключ и се прибирам. На следващия ден отключване, заключване - нищо не работи от ключа дистанционно. Колата си пали имобилайзера си работи катинарчето си изгасва всичко останало си е както си беше.. Ест смених батерията с чисто нова но няма ефект. Разглобих кората огледах отвсякъде внимателно комфорт модула (ако това е модула за дистанционното, не съм сигурен) от никъде никакви признаци за корозия или прекъснати жици и всичко си изглежда наред. Разглобих ключа - от сините е с една батерия и много внимателно със силна лупа огледах да не би да има пукнатина или кофти спойка и да не работи (ако съм го изпуснал или нещо такова?) няма нищо видимо - при натискане диода си святка по нормалният начин...от всичко досега разбрах че е възможно при тия условия да е необходимо да се обучи дистанционното към модула - какво пробвах досега:* докато държа бутон отключване да отключа с ключа - съответно и при заключване го пробвах - не* същата процедура но с по 10-15 че и 20 мин - разликата е само че се свалят/вдигат сътклата* свалях акумулатора за 30 мин* процедурата по натиснат бутон за късо време или повече секунди в комбинация с контакт или със бутон на плафона или с бутона на централното.. от никъде нищомоля за съвет, от Стара Загора съм благодаря!Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon
Коментар
-
мне.. аку ми е див звяр.. предният беше умряла лисица изкарах зимата без грижа, старата батерия в дистанционното ми беше наполовина по слаба - нямаше грижа колко.. досега колата никога не е давала този дефект, поне при мен няма как да се каже често.. edit: От многото четене разбрах че след 2000г са без код карти?! Че нямам такава а тя била скъпа и както имаш предвид под МЕС?Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар