Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дясната врата на Стилото се затвори и... не се отваря?!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Дясната врата на Стилото се затвори и... не се отваря?!

Здравейте!Снощи за пореден път при отваряне на пасажерската врата (то е 3 врати, вече е 2 :D ), процедурата бе тежка и сложна... Имам предвид следното - напъва си този който иска да влезе, както обикновено, иначе не се отваря врата просто. Влиза вътре, тръгва да затваря и тряс - тя се отваря сама, тряс втори път - пак се отваря сама и така 5-6 пъти. все едно и държиш бравата отвътре дръпната и се отваря сама. Излязох, минах от другата страна, натиснах я отвън, затвори се... но... сега бравата (външната) си халтави напред назад, но вратата не се отваря, а вътрешната не халтави но и от вътре не се отваря. Май някое въже е позаминало или друг подобен механизъм. Но вратата неще да се отвори. Да знаете някой във София или Варна, който може да я оправи и как може да се оправи без да се нареже на парчета, и как въобще ще се отвори при този вариант сега?!Весело довечера!
    Fiat Stilo 1.9 JTD, 115 hp (2002), 3 врати

Проблема се самореши, като се напече колата от слънцето :D сега остава една яка смазка да й дръпна тук-там, а за механизма дето закопчава вратата за гредата - трябва ли да го разглобя за да го смажа като хората?

Коментар

Може и без да го разглобяваш напръскай обилно със спрей за ръждясали/клеясали болтове, след това смажи с малко гресчица и ще се опави.
      Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
      Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
      Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++

Коментар

дам... ето стана вечер и е -8 градуса и пак направи така :@ догодина ще се занимавам с него :D

Коментар

Олях, буквално олях, цялата врата от всички възможни дупчици с WD-40 и за сега (последно на -10 градуса пробвах) се отваря и затваря, без мурафети.

Коментар

кола

Сложи и там където е бравата не само на дръжката
            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Проблемът се решава със сваляне на бравата, разглобяване, измиване на всички смазки и прахоляци, подсушаване, сглобвяване и монтаж. Тези брави не искат никакво смазване.
              Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

muns61 написа:
                Проблемът се решава със сваляне на бравата, разглобяване, измиване на всички смазки и прахоляци, подсушаване, сглобвяване и монтаж. Тези брави не искат никакво смазване.
                може би си прав... ама за на лято :D някак си не се виждам в туй "хубавото" време да седя и да разглобявам, особено да напъвам пластмаси на кори при минусови температури Инак за бравата и дръжката - абе половин шише WD-40 от 400 мл. замина по брави, закопчалки, ключалки, дръжки и т.н. Дано изкара до пролетта, тогава ще я разглобя.

Коментар

Колега същия проблем ми направи преди 20 дни, когато беше студено. Само дето на мен и на двете така стана та през прозорците излизах и влизах на връх нова година :D И така сега да ти кажа аз какво направих... Само чаках да се отворят вратите и свалих корите. Напръсках отвътре с WD40 по бравата и ключалките и проблема се реши. Сега вече влизам в колата през вратите :D Иначе беше много забавно да влизаме в колата през прозорците :D

Коментар

yo_brava написа:
                    Колега същия проблем ми направи преди 20 дни, когато беше студено. Само дето на мен и на двете така стана та през прозорците излизах и влизах на връх нова година :D И така сега да ти кажа аз какво направих... Само чаках да се отворят вратите и свалих корите. Напръсках отвътре с WD40 по бравата и ключалките и проблема се реши. Сега вече влизам в колата през вратите :D Иначе беше много забавно да влизаме в колата през прозорците :D
                    Аз също напръсках с WD40 ама през дупките, нищо не стана и даже си счупих дръжката на кората на шофьорската врата и още си търся кора... няма и няма бе!

Коментар

emiliyan.martinov написа:
                      yo_brava написа:
                      Аз също напръсках с WD40 ама през дупките, нищо не стана и даже си счупих дръжката на кората на шофьорската врата и още си търся кора... няма и няма бе!
                      ми ТО на ВД-40 не му е такава идеята и няма и да бъде е вярно има тънко масълце и помага ама има и друго ще хване бял окис от него...подобни неща има течни силикони или течен парафин
                      Fabbrica Italiana Automobili Torino
                      F I A T - BraVo 2.0 20V HGT 97
                      F I A T - Uno 0.9 85 500 000 km dvg железо! Вече с 1050 кубика Abarth 70 hp
                      F I A T - CoUpe 2.0 16V LE Style

Коментар

Силиконова смазка за оръжие е най-добрия лек, за тези механизми.Конкретно за стило
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Да, като си намеря кори, ще ги смажа, наведнъж да стане всичко. Когато е топло, няма проблем, отваря се и се затваря без проблем, тъй, че до тогава дано не застуди. А за WD40 - на магистралата нямах нищо друго под ръка, освен контактните спрейове.

Коментар

Дясната предна врата на типото не се отваря.Преди не се заклучваше.Преди два дни валеше на сутринта замрьзнало и от тогава няма отваряне нито от вьнка нито от вьтре. Моля помагаите- благодаря предварително.

Коментар

кола

мМоже да ти помогна в Събота трябва да се бутне палчето с телче на самата брава после да се почисти бравата вътре на вратата
                              Прикачени файлове
                              КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                              Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                              http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Working...
                              X