Мился че идва време вече да помисля за такова препаратче някакво.Принципно имам едно течно което при вече заръзнала ключалка я размразява ама на мен ми трябва някакво предпазно за машинките на вратите (знаете го проблема на Типо че отваряш вратата ама посне няма затваряне).Някаква грес ли,незнам и аз какво точно да е.Благодаря!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нещо против замръзване на машинките за централното?
Collapse
X
-
това и при кромата ми се случва и при темпрата. навремето имах някакво пръскало, но беше по-скоро като масло. пишеше против замръзване. беше отдавна и не си спомням марката, но освен смазващ ефект друго не забелязах. мисля, че ако не те мързи можеш да ги свалиш и да ги подсушиш хубаво, да ги напръскаш с някакъв силикон или нещо подобно. едва ли ще има особен ефект, не знам. предполагам че замръзват заради влага в тях. то дори една да замръзне пак не можеш от дистанционното да отвориш и трябва с ключа.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
-
Alexius написа:Купете си един флакон WD40 и обилно напръскайте бравите на вратите. Най-добре ще направите ако свалите тапицерията и напръскате от вътрешна страна както дръжките, така и машинките на централното.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Да защото WD40 се изпарява след време и не остава и следа от него.Смазката мисля че би помогнала като цяло.Иначе замръзват точно заради влага (покрай тях минава уплътнението и като вали дъжд или сняг и т.н. се мокрят и после замръзват доста стабилно).Благодаря!Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3
Коментар
-
колеги аз от доста време на сам използвам само глицерин можеби 5 години вече и нямам никакъв проблемс него намазвам ключалки оплътненията на вратите контактен ключи досега не ми се е случвало и да ми залепне врататаа колата кадето я спирам е ного усойно мястои духа страшен вятър и си е е**ло маматаимаго по аптеките и стрива 2 кинта миласяи едно шишенце стига за доста лълаг периоди не се изпарява бързоКолега, за теб препинателни знаци и големи букви няма ли??? VladimBravo JTD
*Stage 1 Cold Air Intake
*Stage 2 Software upgrade "remap"
*Stage 3 Boost Pressure Control Valve
*Stage 4 TuRbo gt1756 Hibrid
Коментар
-
Alexius написа:При мен ще става някаква аномалия с това WD40, винаги само него ползвам и резултата е доста добър. Има още доста спрей-ове който вършат работа. В бензиностанциите има избор.TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Vladim написа:Alexius написа:Купете си един флакон WD40 и обилно напръскайте бравите на вратите. Най-добре ще направите ако свалите тапицерията и напръскате от вътрешна страна както дръжките, така и машинките на централното.
Hot!!!
Коментар
-
От 3 години ползвам само WD-40 и нямам проблем с централното, преди ползвах един спрей на Philips, който беше по-добър( изпаряваше се много по-бавно) , но вече не го намирам по магазините. За гумените уплътнения на вратите ползвам спрей със силикон от Shell и съм много доволен!Fiat Tipo 1,6 i.e. SX 835C1.000
Коментар
-
Bratchedda написа:Vladim написа:Alexius написа:Купете си един флакон WD40 и ...
Коментар
-
BODZOO написа:колеги аз от доста време на сам използвам само глицерин можеби 5 години вече и нямам никакъв проблемс него намазвам ключалки оплътненията на вратите контактен ключи досега не ми се е случвало и да ми залепне врататаа колата кадето я спирам е ного усойно мястои духа страшен вятър и си е е**ло маматаимаго по аптеките и стрива 2 кинта миласяи едно шишенце стига за доста лълаг периоди не се изпарява бързоКолега, за теб препинателни знаци и големи букви няма ли??? VladimФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар