Здравейте,След смяна на батериите на ключа за Fiat Brava 1.6 (1996 г.) алармата спря да работи от ключа, не може да се отключи или заключи с копчето на ключа. Светодиода на ключа премигва постоянно, след като бъде натиснат, а преди смяната на батериите - след натискане на копчето ключа премигваше само веднъж. Казаха ми, че ключа не може да разпознае алармата и централното заключване т.е. ключа си е загубил паметта, вероятно защото съм закъснял със смяната на батериите.Колата си пали с ключа, но ключа не може да опознае централното заключване и алармата.Алармата е оригинална с колата.Ако някой е имал подобен проблем, моля да сподели. Благодаря предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с ключ след смяна на батерии - Brava
Collapse
X
-
Алармата е оригинална с колата. Алармата има един код, който е 5 цифрен, но не зная как да го въведа така, че ключа да опознае алармата? Ако изобщо има такъв начин.. "извади + или - на акумулатора за малко и като го сложиш виж дали ще тръгне" - Пробвах това, но не помогна.Колата пали с ключа, но ключа не може да опознае централното заключване и алармата.
Коментар
-
Разгледах ръководството на Fiat Bravo / Brava и горе долу ми стана ясно как да въведа кода, за да възстановя паметта, но в ръководството е посочен някакъв бутон на ключа, който бутон аз го нямам. Имам три ключа към колата, но нито един няма този бутон - наречен е Контролен бутон, обозначен е с 1 на картинката по-долу. Възможно ли е при покупката на колата да не са ми дали този ключ, който има бутона? Или просто моя модел от 1996г. няма такъв бутон и трябва да има друго ръководство? Търсих ръководства и от други места, но не намерих различно, което да е с ключ без такъв бутон...
Коментар
-
Благодаря ви много за отговорите и насоките.Имам само един последен въпрос, тъй като в момента алармата съм я изключил, понеже като я включа и дам на контакт със синия ключ и тя започва да пищи, когато започна препрограмирането /по описания начин в ръководството и в темата тук "Полезна информация за Fiat CODE"/ с използването на мастер ключа (кафявия) предполагам че трябва да пусна алармата предварително, и като дам на контакт с него не би трябвало да започне алармата да пищи, а ако започне дали нещо друго не се е повредило?Тъй като синия ключ си е работил преди нормално с колата, до преди да сменя батериите, трябва да го програмирам по описания начин /"Полезна информация за Fiat CODE"/ все едно е нов ключ?
Коментар
-
кола
Програмирането на аларма и чипа в ключа са две различни неща нещо не правиш както трябва не ти трябва кафявия - червен ключ.Като научиш кода по описания начин от колегата горе прочети това за твоята кола https://translate.google.bg/translat...tml&edit-text=
Коментар
-
Здравейте, благодаря много на всички за насоките. Имам 4 цифрения код, в инструкциите за брава има описани два начина за програмиране на ключ, пробвах този: като натисна бутона на алармата и започне да мига LED лампата, натискам бутона на дистанционното и го държа натиснат докато LED лампата на алармата започне да свети постоянно, след това пускам бутона на дистанционното а след това и на алармата, очаква се дистанционното да е запаметено от алармата и да работи, но не се получава. Мисля си, че проблема идва от това, че не мога да изключа алармата, т.е. тази процедура я правя при включена аларма, тъй като не разполагам с работещо дистанционно с което да мога да я изключа.Ходих в два сервиза и ми каза, че няма да може да се направи и направо трябва да си слагам нова аларма.Ще пробвам по посочения от вас начин с въвеждане на кода и ще пиша за резултатите.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар