Здравейте,Днес мойта половинка затвори вратата след като бях заключил от централното. Сега вратата (задна ,дясна) не може да се заключи по никакъв начин - нито от централното , нито като натисна палеца механично - просто се връща нагоре. Иначе се отваря и затваря.Взех да разглабям вратата ,свалих всички болтове и щипки , но все още се държи на нещо горе до прозореца. Стъмни се и оставих за утре. Някой имал ли е подобен проблем? Отзад съм с ел стъкла и гледам ,че е приключение разглабянето на вратата.Редакция: Днес разглобих вратата. Лостът(телът) който е от палеца за заключване на вратата е закачен за бравата.На самата брава има 1 зъб , който според мен трябва да задържи механизъма , като се натисне палеца. Вероятно там е проблема.Ще трябва да се ходи на ключар за разглобяване и поправка на бравата или да се купува нова.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Стило , задната врата не се заключва.
Collapse
X
-
Днес ходих при ключар - директно ме отпрати , каза търси нова машинка.Понеже по моргите цената е 50 лв , реших да се пробвам да я отремонтирам.На снимката е отбелязан проблемния палец, блокирал в 1 положение а трябва да се движи.Черната курия дефакто е централното. Неможе да се отвори без счупване на капака , понеже някои елементи на бравата пречат. Още при отварянето механизмът се раздвижи - палеца се движи и работи коректно-вътрешното жило го освобождава , външното не.Остава утре да я монтирам и да видим дали ще бачка централното.
-
Да , сам я оправих , или по-скоро като отворих капака на централното тя сама се оправи. Ключарят каза ,че неможе да се ремонтира , понеже бравата е занитена към централното , но само централното е с болтчета и може да се отвори (както писах с малко отчупване на капака). Все пак се чудя противопоказно ли е за механизма да се затваря заключена врата или просто е съвпадение?
Коментар
-
кола
Трябва първо да е затворена иначе не може да е заключиш може се затвори с нещо друго вместо остана насрешника -това на колата долу с отвертка например -за проба Има писано за подобни проблеми http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=68229
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар