Става въпрос за Fiat Croma 1.9MJET 2007г. След като залях ключалката за палене на колата с кафе започна от време на време да ми светва лампата ’check car securty’. Днеска реших че е момента да почиста мазалото. Разглобих ключалкат или ел.блок не знам кое е по правилно имаше спечено кафе в/у един чип почистих го със спирт и клечка за уши, сглобих джаджата и я монтирах обратно. И сега тази лампа изобщо не гасне, а ключа се завърта и пали само когато е вкаран аварийния метален ключ. Когато загася и извадя ключа не се заключва волана. Някой има ли идея какво да правя дали да не отида до Ауто Италия там да им я връча да ми оправят бакийте...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Направих си беля Помощ
Collapse
X
-
Идеи
Идеи много :D Да не пиеш кафе, да не караш кола, да си купиш нова ключалка... даже направо елиминирай лампата и няма да свети!Що пък да не идеш и при майстор ключар...Може и Ауто Италия.Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!
-
Проблема е решен днеска за голяма моя радост. Патрона беше отново разглобен намерих блокирало ключе. Явно със спирта съм разкиснал кафето и то е отишло право там. След обилно заливане с контактен спрей ключето вече цъка отново - колата пали работи и не свети!!! Очевидно old school почистването със спирт не върши работа да живее контактният спрей!!!!Камък ми падна от сърцето!!!!Fiat Croma 1.9Mjet 8V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар