Тази сутрин Казанлък температура около -7 системата за подгрев работи без проблем.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кабели на горивния филтър
Collapse
X
-
Tornado написа:-22 градуса в движение на тръгване от Търново днес.Температурата се изписа в участъка на комплекс Бряста.Подгряването на горивото се включи и работи почти до Габрово.FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
-
Grancharov написа:И накрая да попитам, Мареите имат ли индикация за вода в горивото? Не можах да открия конектора с трите пина около горивния филтър.I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
За паленето си пали наща мареа спокойно...и на тия минусови - 20 За индикацията тук в тая тема или някъде другаде някой не беше ли споменал че тоя датчик трябва да си е на филтъра.И затова не бачка лапмичката на таблото ако се появи вода.То Еспер и сам си е отговорил като гледам.Колегите да проверят из сайтовете за такива модели филтри.Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части
Коментар
-
Днес свалих датчика на филтъра и го вкарах във фризера. Къде ще чакам аз в Бургас да стане -7-8, а още по-вече и в гаража. Сработи. Имам много добър контактен цифров термометър. Опитах се вън да хвана температурата на отпадане, но измерването не е коректно. Мислих си по друг начин да се опитам да хвана температурата на сработване, но за тая работа си иска термостатиране в лаборатория. И от това съм доволен - системата за подгряване на горивото и при мен работи.FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
-
Esper написа:Grancharov написа:И накрая да попитам, Мареите имат ли индикация за вода в горивото? Не можах да открия конектора с трите пина около горивния филтър.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Ето при тая температура -6,8 сработва моят датчик. Мисля си че голяма грешка в измерването няма, защото измервателната сонда и датчика ги поставих при равни условия в обособена камера, като стояха във въздуха-без директен допир. Направих три измервания и имах две показания от -6,6 и едно от -6,8.http://i.data.bg/08/01/19/766785.jpghttp://i.data.bg/08/01/19/766793.jpgFIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
-
Grancharov написа:Ето при тая температура -6,8 сработва моят датчик. Мисля си че голяма грешка в измерването няма, защото измервателната сонда и датчика ги поставих при равни условия в обособена камера, като стояха във въздуха-без директен допир. Направих три измервания и имах две показания от -6,6 и едно от -6,8.http://i.data.bg/08/01/19/766785.jpghttp://i.data.bg/08/01/19/766793.jpgI'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Аз затова и писах отново по темата. На всички, които сте се занимавали с тая системка, температурите на сработване са по-високи. Да вкарвам чак такава грешка в измерването, не вярвам, термометърът е верен, методът е малко измислен....... . Ще го закарам на работа в лаботарията по метрология и пак ще пиша. И на мен ми намирисва на нещо гнило, ама датчика ще е. Иначе, в "котлонът" и логиката грешка няма :DFIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
-
Tornado написа:Датчика е отделно от филтъра и не се сменя с него.Скоро ще ти снимам това устройство на една друга Итал машина за да го разгледаш.I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Днес реших да проверя и аз моята система. Запалих колата, извадих буксата на термодатчика и го окъсих, и на буксата на нагревателя се появи напрежение 13,6 волта. Махнах късото и напрежението изчезна - значи дотук системата сработва и е добре. Обаче при замерване на съпротивлението ми показва 0 ома - демек късо. Което ме съмнява, защото ако е така и системата се включва, то със сигурност миналата зима се е включвало, а при 0 ома все е щяло да изгори нещо. Някой успял ли е да премери своето съпротивление на въпросния нагревател и да каже колко е. Да не би да трябва да се мери при свален филтър? Ама ако един по топъл ден, сигурно ще си изкарам и аз в купето една индикация да наблюдавам, явно тая зима ще има минусови температури и ще наблюдавам дали ще се включи.Fiat Palio Weekend TD70
ПО ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "ДИЗЕЛ"
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар